Европа планира да обяви новите ограничения за страните до свещения

...
Европа планира да обяви новите ограничения за страните до свещения
Коментари Харесай

ЕС се готви да ”поздрави” Путин за 9 май с шестия пакет от санкции

Европа възнамерява да разгласи новите ограничавания за страните до свещения празник на всички " путинисти " - 9 май, твърди кореспондентът на Радио Свобода Рикард Йозвяк, представен отУНИАН.

Според него представителите на страните-членки на Европейски Съюз би трябвало да получат нов пакет от антируски наказания до сряда, 4 май. След запознаване се планува рестриктивните мерки да бъдат въведени не по-късно от 9 май.

Какво ще бъде включено в шестия пакет от наказания на Европейски Съюз?

Според Politico шестият пакет от наказания би трябвало да включва поетапно петролно ембарго. Ограничението ще засегне и съветските банки, по-специално Сбербанк, както и доста по-широк кръг съветски физически лица.

Известно е, че вносът на съветски нефт се възнамерява да бъде преустановен до края на 2022 година В същото време, избрана формула за изключения може да работи за Унгария и Словакия, като се имат поради компликациите с диверсификацията на тези страни.

Последният до момента, пети пакет от наказания на Европейски Съюз против Русия, влезе в действие на 8 април. Той включваше възбрана за закупуване на съветски въглища от август 2022 година и възбрана на съветски кораби да влизат в пристанища на Европейски Съюз. Транспортирането до Беларус и Руската федерация също е неразрешено, само че има изключения за някои артикули.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР