Европа остава в плен на гореща вълна - Франция, Великобритания

...
Европа остава в плен на гореща вълна - Франция, Великобритания
Коментари Харесай

Над 38° - температурен рекорд във Великобритания

Европа остава в плен на гореща вълна - Франция, Англия и Испания не престават да усъвършенстват температурни върхове. Жеги са обхванали и Белгия, и Нидерландия. На Острова през вчерашния ден беше най-горещият ден, откогато се вършат измервания. Днес обаче се чака да бъде още по-топло.

38.1 градуса. Температурен връх, какъвто Англия е имала единствено един път. Втори ден на Острова е в действие червен код за рисково горещо време. Най-сериозно усетиха жегата в Съфолк, където жп релсите са се нагрели до над 62 градуса и превозът беше неподвижен. Влакове не се движеха още в Лондон, Манчестър и Йорк. Затворено за часове беше и лондонското летище Лутън.

Въпреки многократните предизвестия на управляващите хората да не излизат, в случай че не е извънредно неотложно, мнозина потърсиха хладина на открито. Спешните служби са получили 3 пъти повече позвънявания от нормално, поради хора, получили топлинен удар. Най-малко четирима души са се удавили в реки и езера - измежду тях и две момчета на 14 и 16 години.

" Хората не би трябвало да подценяват предизвестията за жегите. Трябва да намерим баланс сред желанието да се порадваме на хубавото време, каквото рядко имаме тук и действителността - това не са температури, които са нормални за страната ни. Нашите тела, къщи, методът ни на живот - просто не сме готови за сходни температури ", съобщи доктор Анди Къран, Университетска болница в Ланкастър.

Горещините предизвикаха и други проблеми - поради нарасналото ползване на вода, на доста места налягането спадна. Съобщава се и за краткотрайно спиране на тока. Очаква се през днешния ден във Англия да бъдат измерени сред 40 и 42 градуса.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР