Европа официално обвини Русия, че заплашва бъдещето ѝ и води

...
Европа официално обвини Русия, че заплашва бъдещето ѝ и води
Коментари Харесай

Европа повишава залозите в конфликта с Русия

Европа публично упрекна Русия, че заплашва бъдещето ѝ и води хибридна война против нея и даде обещание да смаже страната ни. Нова стъпка в ескалацията на спора направи фактическият водач на обединена Европа – ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. „ Премиерът “ на Европейския съюз в речта си с годишното обръщение до Европейския парламент категорично съобщи:

„ Нека бъдем доста ясни: тук има заложено доста. Не единствено за Украйна, само че и за цяла Европа и света като цяло. Това ще бъде нашият тест. Тест от тези, които желаят да употребяват всевъзможни разлики сред нас. Това не е единствено войната, отприщена от Русия и Украйна. Това е война против нашата сила, война против нашата стопанска система, война против нашите полезности, война против нашето бъдеще. И аз заставам тук с убеждението, че посредством храброст и взаимност, Путин ще се провали, Европа ще победи. Солидарността на Европа с Украйна ще остане непоклатима. И желая да изясня, че глобите против Русия ще останат в действие, до момента в който нейната стопанска система не бъде раздрана. Сега е времето за увереност, а не за утешение. "

Ако това не е непосредствено оповестяване на негореща война (независимо, че Европейски Съюз също взе участие в горещата война - освен с пари, само че и с доставки на оръжие и образование на въоръжените сили на Украйна), тогава какво е?

„ Никога до момента този парламент не е обсъждал положението на нашия съюз в обстановка на война, която бушува на европейска земя “, „ става въпрос за автокрация против народна власт “ – всички тези думи би трябвало да вдъхновят. Ако фон дер Лайен упреква Русия във война против европейската сила, стопанска система, полезности и самото бъдеще на Европа, това значи ли, че Русия е формален смъртен зложелател? Тези думи към момента не са казани, само че всичко, което водачите на Европейски Съюз към този момент споделиха, допуска тъкмо това.

Европа разгласи Русия за собствен зложелател, който би трябвало да бъде смачкан: стопански, като раздра стопанската система ни, военно, като ни победи на украинското полесражение, и политически, като смени властта ни. В последна сметка това е единственият метод надеждно да се отбрани Европа от нова война с „ фашистка страна “, както се изрази оня ден съратникът на Фон дер Лайен, висшият представител на Европейски Съюз Жозеп Борел. Всичко е доста ясно: Европа желае да победи Русия. Защо? В името на запазването на личното си ярко бъдеще, своите полезности и народна власт, отговорност носи управлението на Европейския съюз. За задачата европейците би трябвало да устоят – и растящите цени, и енергийния апетит, и задаващата се икономическа рецесия. За да могат по-късно, след провалянето на Русия, да кажат: да, ние устояхме против тази страшна опасност от изток и победихме, спасихме себе си и дома си.

Някой в Европа има вяра ли въобще в тези цели? Разбира се. И въпреки всичко, през вековната история на връзките сред Русия и Европа, русофобията нееднократно е пособия да се изясни нуждата от война с нашата страна, тези разколници, варвари, комунисти. И всяко наше нахлуване на Запад се обясняваше не като отговор на следващото " Дранг нах Остен ", а с " безконечната съветска настъпателност ". И в този момент би трябвало да защитим Европа от следващата опасност от Изток, с цел да продължим построяването на общ европейски дом.

И всичко щеше да е наред в това пояснение, в случай че не беше още една дума от речта на фон дер Лайен. Тя се обърна към жителите на Западните Балкани, Украйна, Молдова и Грузия със следните думи: „ Вие сте част от нашето семейство, вашето бъдеще е в нашия съюз и без вас нашият съюз е повърхностен “.

Да не приказваме за албанците и сърбите, само че Украйна, Молдова и даже Закавказка Грузия - това тъкмо Европа ли е? И от позиция на самите настоящи европейци, и от историческата? Украйна е част от съветския свят, колкото и да се заблуждава, че не е Русия. Именно опитите да се вкара Украйна в непознато за нея цивилизационно, историческо и геополитическо пространство, да се откъсне от Русия, станаха причина за това, което Урсула назовава „ войната на европейския континент “.

Реално военните дейности се водят на територията на историческа Русия, а не на територията на Европа, под която епохи наред се е разбирала Западна, Централна и Източна Европа. Но след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики Европа счита Украйна за част от своя свят, т.е. взема решение тривиално да прекрои историческите граници на европейската и съветската цивилизации. Да, в началото англосаксонците бяха основният основател на отвличането на Украйна, само че последователно Европа, техният младши сътрудник в обединявания Запад, се увлече и се включи в битката за Украйна.

Тоест, Европа стана опасност за единството на нашия народ, опасност за нашата цивилизация, нашето бъдеще, а в този момент упрекват Русия, че заплашва европейското бъдеще! Всичко е обърнато с главата надолу - Русия се пробва да отбрани и върне своето, а ѝ споделят, че жадува за непознатото. Нещо повече, на Русия е дадено да бъде победена и смазана, в случай че не се откаже от личната си история, личните си земи, личните си ползи. И кой го дава обещание? Европейски Съюз, т.е. германците, които получиха късмет да обединят Европа едвам откакто страната ни непринудено се отдръпна от Източна Европа. Да, това се случи по време на рецесията и разпадането на нашата страна, Съюз на съветските социалистически републики, и ние не желаеме признателност. Но би трябвало ли европейците да имат най-малко минимална историческа памет или най-малко възприятие за самозапазване, което да им подскаже, че е невероятно да се влезе в съветска къща?

Самосъхранение, тъй като щеше да опише по какъв начин свършва всичко за самите европейци. Да, днешна Европа е стопански доста по-силна от Русия и дружно с англосаксонците Западът осезаемо ни превъзхожда във военна мощност, само че залогът е безусловно непостижим. Западът желае да разшири територията си за сметка на периферията, изграждайки стена против Русия, а страната ни възвръща своето единение, преодолявайки следствията от следващите разтърсвания и разпадането на страната. За нас това е въпрос на живот и гибел, само че за Европа и Запада това е просто опит да се заграби непознатото, възползвайки се от момента на краткотрайно разделяне на историческа Русия. Следователно ние няма да отстъпим и Западът в последна сметка ще загуби.

Но това не би било злополука за него, нали? Няма да е завършек на света за Европейски Съюз и Запада, в случай че не съумеят да си вземат съветските земи? Да, по този начин щеше да е, в случай че Западът в този момент не беше в много сложна позиция. Половин хилядолетие на западното водачество в света е към своя край - този развой ще отнеме още няколко десетилетия, само че посоката на придвижване към този момент е ясна. И по този начин Западът се пробва да употребява битката за Украйна като лост, в случай че не да върне хода на времето, то най-малко да го спре, забави. И в своята изразителност той подвига залозите – оттова и цялата „ борба за демократична Европа с фашисткия режим “, „ ще устоим до победа “.

Но като подвига залозите, Европа блъфира - няма с какво да поддържа чиповете си, няма да има какво да заплати при положение на загуба. И тя го знае – схващат го и всички останали световни центрове на мощ. Това го схваща и Русия, по тази причина гледа на Европа като на безочлив, лаком състезател, който е седнал да играе с нас, само че през цялото време надъхан да напусне играта при комфортна опция. Играч, който не е подготвен и не може да стигне до края - тъй като за него това е игра, а за нас е " Нашето дело е право! “. И по този начин успеха ще бъде наша, а Европа още веднъж ще съжалява, че е поискала съветските земи.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР