Европа ни вижда объркано, а и самите ние сме объркани.

...
Европа ни вижда объркано, а и самите ние сме объркани.
Коментари Харесай

Илхан Кючюк в Джебел: Европа ни вижда объркано. България трябва да има редовен кабинет

Европа ни вижда комплицирано, а и самите ние сме комплицирани. Не единствено от София. Вижда се и от първото джебелско село като се влезе, че нещата не са по този начин добре в България. Това сподели пред публицисти евродепутатът от Движение за права и свободи Илхан Кючюк във връзка политическата обстановка в страната.

 

Той бе едно от формалните лица на празника на Джебел – 19 май, който и тази година събра посетители от разнообразни краища на България и посетители от прилежаща Турция. 

 

Пред медиите Илхан Кючюк изрази вяра в актуалната политическа обстановка да се стигне до постоянен кабинет, без значение с кой мандат, само че съгласно него най-големи са възможностите това да се случи с първия мандат.

 

„ България би трябвало да има постоянен кабинет. Това не е въпрос за една или друга политическа мощ. Българските жители го желаят това. Бизнесът го желае. Няма друга логичност, с изключение на да продължим да работим в тази посока. “, сподели евродепутатът. 

 

А от трибуната на площада в Джебел акцентира по какъв начин през днешния ден светът има потребност от мир, само че и България има потребност от помиряване. „ Не може да продължаваме да се караме. Политическата система се разгражда. Институциите безусловно губят своя смисъл и на фона на всичко това приказваме, че би трябвало да бъдем в Шенген, в еврозоната, да станем по-богати, да бъдем европейска страна. Как? “, сподели Илхан Кючюк. 

 

На въпрос на публицисти дали с него е разговаряно да стане министър на външните работи в кабинета на Мария Габриел, той изрично отхвърли.

 

„ Аз си имам моя работа, евродепутат съм. Имам задължения в АЛДЕ. Нито съм незает, нито са водени такива диалози. “, разяснява Илхан Кючюк.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР