Европа не разбра евроизборите, които се случиха, не се разбра

...
Европа не разбра евроизборите, които се случиха, не се разбра
Коментари Харесай

Анализатор: Европа не разбра евроизборите, които се случиха

Европа не разбра евроизборите, които се случиха, не се разбра защо точно за тези евроизбори, не като институционално създаване, а като изчерпателен спор сред другите политически трендове в Евросъюза, разяснява на конференция в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция анализаторът Мирослав Попов. 

``
реклама

Според него не е станало ясно кой е разногласието в Европа, кои са трендовете, кои са другите възможности, сред какво и какво избират европейците. В околните най-малко две-три години Европа ще продължава да си доизяснява личните си визии за себе си и за това, което й следва, счита той. 

Попов означи, че двете съществени партии в Екологичен потенциал дружно към този момент не могат да образуват болшинство в Екологичен потенциал и това слага въпроса какви ще бъдат болшинствата и по какъв начин ще се построяват те. Неслучилият се избирателен спор в Европейски Съюз има доста по тежки последствия, в сравнение с ни се коства, разяснява анализаторът и добави, че в този момент ще са нужни доста повече старания за опитите да се построява някакво болшинство. 

Според него проектираното болшинство не може да създаде единни политики по основни въпроси на Европейски Съюз, да вземем за пример идни разширения, където вижданията са много разнообразни, Европа би трябвало да си даде ясна сметка за тестванията пред които се изправя в околните години, уточни Попов. Той счита, че в Европа ще се нагнетява обществено напрежение. Според него би трябвало да откри отговор на нужната реиндустриализация, климатичните промени, миграцията. Мнението му е, че Европейски Съюз продължава да показва отвращение да вникне в миграционния въпрос. 

Според Симеон Николов, шеф на Центъра за стратегически проучвания в сигурността и интернационалните връзки, разяснява, че компликациите, през които минава Европа, я вършат по-слаба като фактор на интернационалната сцена. Според него популизмът способства за задълбочаване на отчаяние на жителите в съответните страни. Въпросът се свежда до потребността от един прагматичен поврат, който да върне доверието, само че подобен поврат изключва отбрана на статуквото, счита той. Липсва стратегическият спор в Европа, а оттова и дебатът за сигурността, разяснява Николов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР