„Европа не желае войната в Украйна да ескалира в нещо

...
„Европа не желае войната в Украйна да ескалира в нещо
Коментари Харесай

Европа не иска войната да се разгаря

„ Европа не желае войната в Украйна да ескалира в освен това. Европейският съюз (ЕС) обаче желае да се окаже напън върху Русия да заплати цената за основаното напрежение “, сподели дипломатът от Европейски Съюз Жозеп Борел на интернационалната конференция на форума в Доха.

„ Подкрепяме Украйна и не желаем по-голям спор, само че в това време желаеме да натиснем Русия с всички сили, тъй че тя да заплати цената “, сподели Борел.

Той акцентира, че рецесията в Украйна е световен, а освен европейски въпрос. „ Украйна е международен проблем, тъй като в случай че една страна може да наложи мощ и да унищожи градовете и да трансформира Мариупол в европейското Алепо, тогава всички сме в заплаха. Ако оставим Путин да управлява Украйна, тъй като той има повече огнева мощност, тогава кой ще бъде идващият? ", попита Борел.

Европейски Съюз се нуждае от повече господство на закона на интернационалната сцена и повече баланс на силите. „ Европа би трябвало да поддържа интернационален ред, учреден на правила, а не на конкуренцията на първични материали “, акцентира той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР