Европа не инвестира в технологии толкова, колкото САЩ и Китай,

...
Европа не инвестира в технологии толкова, колкото САЩ и Китай,
Коментари Харесай

Мария Габриел: Европа не инвестира в технологии толкова, колкото САЩ и Китай

Европа не влага в технологии толкоз, колкото Съединени американски щати и Китай, само че има своите мощни страни в региона на изкуствения разсъдък. Това сподели еврокомисарят по цифрова стопанска система и общество Мария Габриел по време на откриването на интернационалната конференция „ Educate to create 2019 - Impact of Artificial Intelligence on Higher Education ".

„ На напред във времето от ден на ден и повече излизат съответни начинания, съответни решения, които посредством новите технологии разрешават на индивида да продължава да ни демонстрира, че е надарен, че е иноватор “, съобщи еврокомисарят.

Габриел акцентира, че преди всичко би трябвало всички да се обединим към това висококачественото обучение да играе витално значима роля за растежа и за нововъведенията. „ Всички виждаме по какъв начин това нахлуване на изкуствения разсъдък води със себе си смяна, която визира всяка част на обществото и на стопанската система. Наясно сме, че в Европа има несъмнено и висококачествено обучение и преодоляване на технологиите “, уточни еврокомисарят ни.

Тя добави, че всичко това би трябвало да бъде в интерес на индивида. „ За мен точно това е въпросът. Надпреварата сред огромните сили ще бъде решена според от отговорите, които всяка една от тях ще даде - кой има най-високо квалифицираната работна ръка, кой е съумял да даде такива съществени базови умения, че да разреши никой да не остане отвън борда, процесът да бъде включващ и кой ще може да бъде водач в тази сфера на изкуствения разсъдък “, сподели еврокомисарят.

Габриел означи, че има наклонността да счита, че Европа има своите мощни страни. „ Да, факт е, Европа за първи път не е в центъра на софтуерна гражданска война. Европа изостава. Европа не влага толкоз, колкото влага Китай или Съединени американски щати, само че тъкмо в региона на изкуствения разсъдък Европа има своите мощни страни “, съобщи Габриел.

Тя уточни, че в този момент е моментът да влагаме стратегически в своите мощни страни, поставяйки на напред във времето това, което може да бъде добавената стойност на нашия метод -въпросите за компетенциите, за отражението върху на пазара на труда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР