Европа може да се сблъска със социални вълнения при много

...
Европа може да се сблъска със социални вълнения при много
Коментари Харесай

МВФ: Социални вълнения се очакват в Европа при сурова зима 



Европа може да се сблъска със обществени безредици при доста студена зима. За това предизвести ръководителят на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева, представена от telegraph. co. uk.

" Със сигурност има боязън от криза в някои страни или даже да не е криза, че ще се почувства като криза тази зима, сподели тя. Ако майката природа реши да не сътрудничи и зимата в действителност е сурова, това може да докара до някои обществени безредици. "

Европейската централна банка (ЕЦБ) би трябвало да " осъзнава нуждата от поддържане на стопанската система ", като в същото време се бори с инфлацията.

Коментарите пристигнаха, откакто Европейски Съюз разкри проект за ограничение на приходите на производителите на електрическа енергия и налог върху облагите на производителите на нефт и газ.

Урсула фон дер Лайен, ръководител на Европейската комисия (ЕК), сподели, че е " неправилно " фирмите да вършат рекордни облаги на фона на дефицит на сила заради войната на Русия против Украйна и парите би трябвало да бъдат споделени.

Тя изложи проекти за ограничение на продажбите на сила от атомни електроцентрали, вятърни и слънчеви ферми до 180 евро за мегаватчас, много под половината от настоящите цени, както и да се таксуват с 33% налог върху петролните, газовите, въглищните и рафиниращите компании от техните свръхпечалби.

Комисията също по този начин слага цел за страните да понижат потреблението на електрическа енергия с 5%, с цел да се опитат да спестят електрическа енергия и газ.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР