Европа може да преодолее редица предстоящи глобални трудности, ако бъде

...
Европа може да преодолее редица предстоящи глобални трудности, ако бъде
Коментари Харесай

Кирил Петков от Брюксел: Пречките за влизане в Шенген за България...

" Европа може да преодолее редица идни световни компликации, в случай че бъде обединена и има общ отговор на стратегическите офанзиви от страна на Русия, които са ориентирани към Европейски Съюз като цяло, а не просто към обособени страни ".

 

Това съобщи изрично съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков. Той взе присъединяване в годишната конференция на European Policy Institute /Европейски политически център/ на тематика " Време за тактика: Европа 2024 - 2029 година в един геополитически свят " през днешния ден, 5 декември, в Брюксел.

 

" Всякакви спънки пред укрепването на европейското единение, като да вземем за пример разширението на Шенген за България и Румъния, могат единствено да усилят политическата неустойчивост в двете страни и да засилят въздействието на Русия в тях, а и в района. Като европейци би трябвало да се поучим от грешките си в предишното - Европа би трябвало да се сплоти в съгласуван, обединен отговор на най-голямата стратегическа опасност за бъдещето си ", съобщи твърдото си разбиране Петков. 

 

В подтекста на наближаващите европейски избори, тазгодишната конференция прегледа стратегическите цели на Европейски Съюз и бъдещия политически курс на съюза.

 

Европейските водачи изследваха провокациите, пред които е изправен Европейски Съюз в този повратен миг, последствията от него за икономическата сигурност и опциите за развиване.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР