Европа може да ограничи зависимостта си от руската енергия чрез

...
Европа може да ограничи зависимостта си от руската енергия чрез
Коментари Харесай

Италия вече не иска да е зависима от руския газ

Европа може да ограничи зависимостта си от съветската сила посредством диверсификация " в относително къс период ", съобщи италианският министър председател Марио Драги в изявление за в. " Кориере каузи Сера ", представен от Българска телеграфна агенция.

" Вече не желаеме да подвластен от съветския газ, тъй като икономическата взаимозависимост не би трябвало да се трансформира в политическо послушание ", сподели той. " За да реализираме това, би трябвало да диверсифицираме енергийните източници и да намерим нови снабдители ".

За да се откъсне от съветската сила, италианската " Ени " подписа по-рано този месец съглашение с алжирската " Сонатрах " за приемане на спомагателни 9 милиарда куб. м газ до идната година и през 2024 година " Други страни ще ги последват ", сподели Драги. " Диверсификацията е допустима и осъществима в относително къс период, по-кратък, в сравнение с си представяхме единствено преди месец ".

В сегашния миг Русия доставя към 40 % от природния газ на Италия и 45 на 100 от вноса на газ в Европейски Съюз.

Драги съобщи също по този начин, че предлагането на Италия за въвеждане на таван на цената на природния газ " получава поддръжка " в Европейски Съюз. Блокът се съгласи да приключи вноса на въглища при започване на април и има напън това да се разпростре и върху петрола и газа.

" Европа продължава да финансира Русия, като купува нефт и газ, наред с други неща, на цена, която няма връзка с историческите стойности и индустриалните разноски ", сподели Драги.

На въпрос за зимата и риска от закъснение на промишленото произвеждане, в случай че има дефицит на газ, Драги отговори, че Италия е добре позиционирана с газ в хранилищата и нов газ от други снабдители.

" Дори и да се наложи да се подхващат ограничения за ограничение на излъчванията, те ще бъдат леки ", сподели той и добави, че те ще включват понижаване на отоплението с 1 до 2 градуса и сходни промени, когато става въпрос за климатици.

Драги сподели също, че задачата ще бъде бързо да се влага в източници на възобновима сила. " Досега пречката беше главно от бюрократичен и позволителен темперамент ", сподели той. " Повече не можем да си позволим този вид несъгласие. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР