Европа може да бъде принудена да започне да ограничава енергията

...
Европа може да бъде принудена да започне да ограничава енергията
Коментари Харесай

Енергиен режим тази зима в Европа?

Европа може да бъде принудена да стартира да лимитира силата тази зима, като се стартира с промишленото потребление на природен газ, изключително в случай че зимата е студена.

Това разяснява изпълнителният шеф на Международната организация по енергетика Фатих Бирол, представен от Oilprice.

По думите му в случай че имаме тежка и дълга зима и в случай че не предприемем ограничения, може да се наложи нормирането на природния газ в Европа, като се стартира от огромните промишлени уреди.

Светът е изправен пред " доста по-голяма " енергийна рецесия от тази от 70-те години на предишния век, съобщи наскоро Бирол пред немския ежедневник Der Spiegel.

" Тогава ставаше дума единствено за нефт, в този момент имаме петролна рецесия, газова рецесия и рецесия с електрическата енергия ", съобщи ръководителят на интернационалната организация, която беше основана след шока от 70-те години след арабското петролно ембарго.

Бирол прикани още за икономисване на сила и повишение на енергийната успеваемост като средство за справяне с актуалната енергийна рецесия, която евентуално ще се утежни идната зима.

Междувременно неотдавна стана ясно, че Германия и Австрия се готвят за нормирано ползване на газа. Според проектът за изключителни обстановки, обвързван с газа, " етапа на ранно предизвестие ", която започнаха и Германия, и Австрия, е първата от трите стъпки в подготовката за евентуален дефицит на доставки. В последния си стадий държавните управления ще вкарат нормиране на газа.

" Петролните шокове от 70-те години на предишния век доведоха до огромен прогрес в енергийната успеваемост и е извънредно значимо тя главният отговор на днешната световна енергийна рецесия ", споделя ръководителят на МАЕ.

По думите на датският енергиен министър Дан Йоргенсен в случай че повишим нашата енергийна успеваемост, можем да понижим зависимостта си от съветския петрол и газ и да се приближим до постигането на климатичните си цели.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР