Европа има право на собствена енергийна политика, но Съединените щати

...
Европа има право на собствена енергийна политика, но Съединените щати
Коментари Харесай

Маас: Европейската енергийна политика се осъществява в Европа, а не във Вашингтон

Европа има право на лична енергийна политика, само че Съединените щати не регистрират това и заплашват с екстериториални наказания, съобщи през днешния ден немският външен министър Хайко Маас.
„ Обявявайки ограниченията, които съдържат наказания от опасност, включително по отношение на европейски компании, американското държавно управление подценява суверенитета на Европа и правото ѝ сама да взема решение от кое място и по какъв начин да купува сила. Европейската енергийна политика се реализира в Европа, а не във Вашингтон ”, сподели Маас и съобщи, че изрично отхвърля екстериториалните наказания.
Германският външен министър сподели, че счита за неправилна политиката да се вкарват наказания против сътрудници. Според него, е нужна обща трансатлантическа позиция във връзка със глобите против Русия, а „ днешното решение на американското държавно управление още повече затрудняват тези опити ”.
Вчера държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео разгласи, че Вашингтон ще включи „ Северен поток -2 ” и „ Турски поток ” в листата с планове, попадащи под глобите на закона за противопоставяне на съперниците на Америка чрез наказания (CAATSA).
На известието реагира канцлерът Ангела Меркел, съгласно която „ Северен поток – 2 ” е стопански план, който би трябвало да бъде приключен.
Русия също реагира на това известие, като съгласно депутата Михаил Шеремет – член комисията по енергетика, газопроводът „ Северен поток-2 “ ще бъде приключен, без значение от противодействието и глобите от страна на Съединени американски щати. Недопустимо е Съединени американски щати да диктуват условия на Русия и на страните от Европейски Съюз. „ Русия се научи да противодейства дейно на всички опити на Съединени американски щати да попречват развиването й. Време е да се научат да вземат решение всички въпроси на масата за договаряния, а не да постановат на други страни своите ползи “, добави той.
Вижте още:
Помпео: Ще има наказания за " Северен поток 2 " и " Турски поток "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР