Европа има интерес на континента да не идват нови бежански

...
Европа има интерес на континента да не идват нови бежански
Коментари Харесай

Руска медия: Европа има интерес на континента да не идват нови бежански вълни

Европа има интерес на континента да не идват нови бежански талази, тъй като там без друго имат задоволително проблеми със личното си население, с имигрантите; по тази причина съгласно мен Европа ще прави всичко, с цел да се споразумее някак с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган ". Това декларира съветският политолог Владимир Фитин, представен от онлайн изданието "БФМ ", във връзка предстоящото през днешния ден посещаване на турския водач в Брюксел.

Реджеп Тайип Ердоган ще беседва с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел, предадоха информационните организации. Ще бъдат разисквани миграцията, сигурността, стабилността в района и рецесията в Сирия.

Миналата седмица Анкара съобщи, че отваря границата с Европейски Съюз за имигранти, тъй като не може да се оправи с новата вълна бежанци от Сирия. След това към границата с Гърция се втурнаха десетки хиляди имигранти. Ердоган упрекна 27-те в двуличие на фона на миграционната рецесия, а външните министри от Общността акцентираха, че е неприемливо да се употребяват имигрантите като инструмент за политически напън, припомня електронният вестник.

Молбите за леговище в Европейски Съюз през юли са се нараснали с 26%

"Ердоган желае в този момент Европейски Съюз да поеме финансирането на неговата война в Сирия ", само че Европа не поддържа сирийската му интервенция, по тази причина се обрисуват много сложни договаряния, разяснява ориенталистът Саид Гафуров.

"Турция се сблъска с извънредно остра финансова рецесия. Вината носи в по-голяма степен Евросъюзът, комерсиалната му политика, кредитно-паричната и въобще външноикономическата му политика. Ердоган има огромна потребност от пари. Ще отбележа, че за него бежанците и Идлиб като цяло - това е голяма черна дупка, където изчезва голямо количество пари, освен бюджетни, само че и пари от ислямските фондации. Естествено той е огромен занаятчия на политическия блъф и на политическите пазарлъци. Затова, в случай че ме попитате на кого бих заложил 10 $, бих отвърнал - на Ердоган ", споделя специалистът. "Същевременно Евросъюзът в този момент е в доста остра рецесия поради Брекзит. Парите от Обединеното кралство стопираха да идват, а по никакъв начин не му се ще да орязва разноските ", добавя Гафуров.

Френската полиция изтегля 900 мигранти от лагер покрай Ламанша

Според специалисти на БФМ резултатът от договарянията на Ердоган в Брюксел няма да се отрази върху споразуменията сред Турция и Русия. Страните потвърдиха, че се придържат към процеса от Астана, и обявиха, че вкарват режим за прекъсване на огъня, договориха и взаимно наблюдаване на значимата автомагистрала М4, следена сега от бунтовници. Ердоган заплаши към този момент да възобнови интервенцията си в Идлиб, в случай че Русия не съблюдава своите обещания, напомня новинарският уебсайт.

Договореностите сред съветския президент Владимир Путин и Реджеп Ердоган дадоха плод - боевете в Идлиб най-накрая стихнаха. Руските и турските публични органи удостоверяват, че примирието в провинцията в действителност се съблюдава, написа "Известия ".

Съединени американски щати блокираха в Организация на обединените нации приемането на декларация в поддръжка на съглашението сред Русия и Турция за Сирия

Докато страните се готвят взаимно да патрулират по автомагистралата М4, над района към момента прелитат турски дронове. Този път обаче за да наблюдават съблюдава ли се примирието от бунтовниците. Тази седмица военните от Русия и Турция следва да разработят в Анкара правила за обезпечаване на безвредна зона около стратегическото шосе. Според специалисти, без да се прочисти напълно от терористи Южен Идлиб, патрулирането в зоната ще е рисковано занятие, отбелязва вестникът.

От 1 ноември 2019 година руско-турски патрули управляват пътищата в Северна Сирия, в граничните кюрдски региони. Това бе част от договореностите за помирение сред Анкара и кюрдските въоръжени формирования след интервенцията "Извор на мира ". Десеткилометровата зона за сигурност в този район, дълга над 200 км, минава по границата с Турция. По всяка възможност въз основа на този модел ще се работи и по автомагистрала М4 в Идлиб, допуска изданието.

Преди да стартира взаимното наблюдаване, в района бе трансфериран още един батальон съветска военна полиция - към 300 души с 30 единици бойна техника. Подразделението се разположи в някогашни бази на групировката на Съединени американски щати, се споделя в публикацията.
"В патрулите вземат участие нормално по четири бронирани коли от Русия и от Турция - прецизира военният историк Дмитрий Болтенков. - Колоните се съпровождат по цялото трасе от съветски дронове и бойни хеликоптери. Те изследват маршрута, търсейки засади и мини, и с наличието си насочат сигнал, че една офанзива против колоната няма да е най-хубавата концепция. "

Този тип патрули срещнаха първоначално мощна опозиция от локалното население. По турските коли бяха хвърляни камъни и бутилки със запалителна примес. Атакувани бяха и съветските военни. "Сега обаче отношението към съветската военна полиция там е надалеч по-дружелюбно ", споделя Болтенков.

Русия се надява да понижи риска от пряк конфликт с Турция в Сирия

Патрулите по автомагистрала М4 ще се движат из територии, враждебни към сирийското държавно управление и съветската войска. Различни прави от трасето са под контрола било на протурски въоръжени бойци, било на терористичната формация "Джебхат ан Нусра ". Петкилометровата зона за сигурност се чака да отбрани колоните от набези с противотанкови управляеми ракети. Все още обаче - до срещата в Анкара - няма изясненост по какъв начин счита Турция да провежда изтеглянето на бунтовници и терористи от региона, прибавя "Известия ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР