Европа и днес страда от горещини, довели до пожари, замърсяване

...
Европа и днес страда от горещини, довели до пожари, замърсяване
Коментари Харесай

Жегите в Европа продължават

Европа и през днешния ден страда от горещини, довели до пожари, замърсяване и температурни върхове, съобщи Франс прес в четвъртък.

Във Франция следобяд се чакат температури сред 38 и 41 градуса в регионите южно от река Лоара, 33 до 37 градуса по на север в департаментите, в които е разгласен оранжев код, и малко по-ниски по средиземноморското крайбрежие, заяви " Метео Франс ".

Средната оптималната температура във Франция през вчерашния ден (34,9 градуса) към този момент счупи върха за месец юни, а в Клермон Феран, в Централния масив, бяха регистрирани 40,9 градуса, което е безспорен връх за града, означи националната метеорологична работа.

Утре температурите ще се повишат още и тук-там може да бъде строшен националният връх от 12 август 2003 година, когато на две места в департамент Гар, Южна Франция, са били регистрирани 44,1 градуса, предизвестяват метеоролозите.

" Ще би трябвало да променим организацията си, метода си на работа ", сподели от Токио френският президент Еманюел Макрон, предвиждайки " пригаждане на обществото и практиките му " поради световното стопляне. Макрон е в Япония за срещата на върха на Г-20 на следващия ден и вдругиден.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР