Европа и Африка трябва да скъсат отношенията си тип "донори

...
Европа и Африка трябва да скъсат отношенията си тип "донори
Коментари Харесай

Африка ще бъде равнопоставен партньор на ЕС

Европа и Африка би трябвало да скъсат връзките си вид "донори и получатели ", разгласи Комитетът за развиване към Европейския парламент, като очерта визията си за взаимоотношения сред двата континента.

В четвъртък евродепутатите одобриха широкообхватна тактика за ново партньорство сред Европейски Съюз и Африка. Тя акцентира нуждата да се надвиши елементарното съдействие по въпроси като зеления преход, енергетиката, цифровата промяна, устойчивите работни места, положителното ръководство и миграцията.

Човешкото развиване би трябвало да бъде от главно значение за бъдещите връзки сред Европейски Съюз и Африка, споделиха евродепутатите, които приветстват този нов метод към връзките. Бъдещото партньорство би трябвало да даде приоритет на образованието, в това число образование на учители, понижаване на преждевременното овакантяване на учебно заведение и да се концентрира върху включването на девойки. Тя също би трябвало да има за цел да усъвършенства опазването на здравето и националните здравни системи.

Отношенията сред Европейски Съюз и Африка би трябвало да „ преминат оттатък връзката донор-получател “. Вместо това Европейски Съюз и Африка би трябвало да си сътрудничат като равни, като упълномощават африканските страни да реализират задачите на Организация на обединените нации за стабилно развиване, да лимитират изменението на климата и да насърчат равенството сред половете, наред с други цели. За да реализират това, членовете на Екологичен потенциал приканват да бъдат заделени обилни средства в идния външен финансов инструмент NDICI.

Очакванията на комисията за бъдещата тактика ЕС-Африка включват дълготрайна финансова и техническа поддръжка от Европейски Съюз за африканските страни за усилване на акомодацията към климата и поддръжка от Европейски Съюз за африканска районна интеграция за понижаване на зависимостта от задграничен импорт.

Освен това Африка ще бъде подкрепена от Европейски Съюз в упоритостите му за континентална зона за свободна търговия. Брюксел ще се застъпи интернационалните кредитори, като МВФ и Световната банка, да създадат повече за облекчение на дълга.

Евродепутатите ще гласоподават плана за резолюция по време на пленарната сесия през март. Текстът ще способства за разискването на бъдещата тактика ЕС-Африка. Процесът ще приключи с приемането на взаимната тактика на срещата на върха ЕС-Африкански съюз, която ще се организира по-късно тази година.

През 2020 година ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен разгласи възобновяване на връзките сред Европейски Съюз и Африка.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР