Европа е регион с дълга и богата история. Затова много

...
Европа е регион с дълга и богата история. Затова много
Коментари Харесай

Особености на най-популярните туристически дестинации в Европа

Европа е район с дълга и богата история. Затова доста европейски градове са известни със своите забележителности. Кои са те, предлагаме ви виртуална разходка из тях:
Европейски градове - Амстердам
Това е освен столицата на Холандия, само че и един от най-популярните и постоянно посещавани туристически центрове в Европа. Градът има история, датираща от XII век, когато е бил малко рибарско селце. В по този начин наречения Златен век в историята на Холандия, Амстердам става прочут като най-голямото пристанище и център на търговия.
Днес в Амстердам се намира седалището на седем огромни корпорации в света, най-старата фондова борса и централата на екологичната организация Greenpeace. На това място се намират и всички типове паркове и предпазени зони, които заемат 12% от площта на града.
Историческият център на Амстердам е дом на голям брой средновековни здания, измежду които може да видите църкви, жилищни и търговски здания. Между другото, градът има гъста мрежа от канали, по този начин доста строят самите гради на дървени купчини.
Несъмнено доста европейски градове се отличават с обилие от забавни места за посещаване. Амстердам не изостава и предлага главните си забележителности:
1. Площад Дам - централният площад на града;
2. Кралският замък, издигнат през 17 век;
3. Leidseplein е градският център за нощен живот с клубове, театри, кина, арт кафенета и магазини.

Европейски градове - Венеция
Това е огромен курортен, туристически и културен център на Италия. В допълнение, географското му състояние е забавно: Венеция е ситуирана над Апенинския полуостров и островите на Адриатическо море, прилежащи към континента, разграничени от 150 канала и проливи. Цялата територия на града с венецианската лагуна се смята за международно историческо и културно завещание и е включена в листата на ЮНЕСКО.
Цяла Венеция е архитектурен шедьовър, който включва творбите на велики майстори от разнообразни интервали от историята. Наред с това градът има 400 моста, редица известни църкви, доста музеи и храмове, исторически площади, редица живописни канали.

Европейски градове - Будапеща
Това е единственият европейски столичен курорт. На територията му действат 26 бани въз основата горещи минерални извори.
Наред с това столицата на Унгария има съвсем две хиляди години история и е богата на забележителности.
Най-посещаваните места в столицата са: Крепост Буда (резиденция на кралете на Унгария);
Верижният мост е провесен мост, който свързва две исторически области, разграничени от Дунав: Буду и Пеща. Между другото, този мост се трансформира в самобитен знак на Будапеща. Той е място, което всеки екскурзиант би трябвало да види.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР