Европа е не само перфектната дестинация за почивки в градовете

...
Европа е не само перфектната дестинация за почивки в градовете
Коментари Харесай

10-те най-добри места за гмуркане в Европа

Европа е освен съвършената дестинация за почивки в градовете и разходки из забележителностите, само че е и подобаваща за феновете на гмуркането. Пригответе си маски, перки, водолазни костюми и се насладете на прелестна подводна разходка в транспарантните сини води на остарелия континент.

От Хърватия до Англия през Испания сме подбрали за вас едни от най-хубавите дестинации за гмуркане на Европа.

1. Сардиния, Италия

 10-те най-хубави места за гмуркане в Европа

Водите към остров Сардиния са гробище на потънали военни кораби, из чиито остатъци можете да плувате. Тези остатъци от Втората международна война са потънали от мини или са били нападнати от английски подводници. KT12, Entella и Isonzo са едни от най-популярните.

2. Портофино, Италия

 10-те най-хубави места за гмуркане в Европа

Морският парк Портофино е изпълнен с всевъзможни места за гмуркане и е подобаващ за хора с всевъзможни равнища на качества в тази област. Стените, подводните статуи и пещерите в композиция с остатъци от Втората международна война вършат Портофино известна дестинация за италиански водолази. Понастоящем е предпазен морски парк, което води до обилие от цветни пейзажи и неповторим морски живот.

3. Остров Гозо, Малта

Малта предлага най-хубавия климат в Европа, както и топли води през цялата година. Бистрите води на остров Гозо могат да се посетят когато и да е, защото гмуркането е допустимо през цялата година. Освен това жителите на Малта са доста отзивчиви и великодушни хора, които ще ви накарат да се влюбите в невероятната им страна.

4. Тенерифе, Испания

Една от най-слънчевите дестинации в Европа. Този остров на Канарите всяка година посреща водолази от целия свят. Те се радват на топлите и чисти води, както и на невероятната му фауна и флора. Ще имате невероятната опция да плувате с костенурките им.

5. Лошин, Хърватия

Хърватия е парадайс за феновете на водните завършения. Запазената му природа и изключителните пейзажи вършат тази страна една от най-красивите страни в Европа. Лошин е място за хора, които желаят отмора надалеч от тълпата, шума и замърсяването. Потапяйки се в сините води, ще откриете подводните му съкровища.

6. Пембрукшър, Англия

 10-те най-хубави места за гмуркане в Европа

Разположен в югозападен Уелс, Пембрукшър предлага спираща дъха природа и красиви плажове, класирани измежду най-красивите в Европа. Тази неповторима дестинация въодушевява и режисьорите на „ Робин Худ “, който е сниман там. Открийте подводните дълбини на Пембрукшър и си починете в непокътнатата природа на Уелс.

7. Гваделупа, Франция

 10-те най-хубави места за гмуркане в Европа

Гваделупа сигурно е един от най-красивите райони във Франция за гмуркане! Гваделупа е много надалеч от Париж, само че няма защо да завижда на столицата, тъй като предлага даже по-красиви гледки и моменти. Ще се насладите както на Карибско море, по този начин и на Атлантическия океан.

8. Пукнатината Силфра, Исландия

 10-те най-хубави места за гмуркане в Европа

Крекът Силфра е прочут като едно от най-хубавите места за гмуркане в света по две аргументи. Това е единственото място в света, в което можете да се гмурнете сред две континентални плочи. Доста готино, нали? Втората причина е изключителна, а точно тук видимостта под водата е над 100 метра. Пригответе се за течна медитация, до момента в който плавате сред Европа и Северна Америка.

9. Лофотенски острови, Норвегия

 10-те най-хубави места за гмуркане в Европа

Ако ви порази любознание от животът на арктическото море и замръзването на дупето ви не ви плаши, отправете се към Лофотенските острови. Можете да видите великански водорасли, полета от тях, медузи, таралежи и морски звезди, както и някои по-големи риби като палтус/халибут, тресчица, зъбатка и камбала. О, да, можете и да срещнете някои нови другари, когато орките дойдат да ви поздравят!

10. Хиос, Гърция

 10-те най-хубави места за гмуркане в Европа

Във водите, заобикалящи гръцкия остров Хиос, ще прокарате път през подводни пещери, ще се намерите сред големи цветни скални формирания и ще плувате по рифовете и стените.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР