Европа е изправена пред риск от нова война – предупреждението

...
Европа е изправена пред риск от нова война – предупреждението
Коментари Харесай

ОССЕ: Европа е изправена пред риск от нова война


Европа е изправена пред риск от нова война – предизвестието е от срещата н Организацията за сигурност и съдействие в Европа. Във Виена продължи дипломатическият разговор с Русия по рецесията с Украйна.

Отново няма пробив в позициите след срещата на 57-те. Според полския външен министър Збигнев Рау, чиято страна сега ръководи интернационалната организация, напрежението в зоната на държавите-членки постоянно е поради друго схващане за европейската сигурност.

Освен за Украйна, той изрази угриженост и за обстановката в Груция, Армения и Молдова, както и последните събития в Казахстан.

„ Опасността от война в зоната на ОССЕ е по-голяма от когато и да било през последните 30 години “, съобщи Збигнев Рау.

„ Западът би трябвало да се приготви за възможна ескалация на напрежението сред него и Русия “, съобщи в това време Майкъл Карпентър, непрекъснатият представител на Съединени американски щати в ОССЕ. По време на договарянията във Виена той добави, че „ барабанът на войната се чува мощно “.

По-рано от Русия разясниха, че договарянията със Запада да не приема Украйна в НАТО и на процедура да се откаже от разширението на Алианса са стигнали до задънена улица.

Зам.-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков съобщи в телевизионно изявление, че съветските военни експерти дават на президента Владимир Путин разновидности при положение на утежняване на обстановката към Украйна, само че би трябвало да се даде късмет на дипломацията.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР