Европа е философия, солидарност, сбъдната мечта на поколения българи, които

...
Европа е философия, солидарност, сбъдната мечта на поколения българи, които
Коментари Харесай

Надежда Нейнски: Европа е сбъдната мечта на поколения българи

Европа е философия, взаимност, сбъдната фантазия на генерации българи, които смятаха, че нашето достолепие, ползи и принадлежност ще даде благоприятни условия за тях и за поколенията след тях. Искам да имаме полагащото ни се самочувствие, само че и да създадем напъните, които да доведат до него.

Това съобщи дипломатът и някогашен външен министър Надежда Нейнски.

„ Неслучващите се приходи са функционалност на недобре функциониращата страна. Имаме проблеми с действието на здравната ни система, на правосъдната ни система. Трябва да препотвърдим своя геополитически избор ”, счита тя.

За обичайно ниската интензивност на евроизборите тя съобщи: „ Проблемът е в тези, за които се гласоподава – политиците, не толкоз в гласуващите хора. Човек би трябвало да има мнение, с цел да се развива животът му напред, няма по какъв начин да няма мнение за политиката. Партията на негласуващите се оказа най-сериозната партия.

Относно присъединяване на партии, които са на страната на агресора Русия, Нейнски е безапелационна: „ Това носи извънреден риск. Тези европейски избори ще бъдат употребявани от Путин за въздействие върху европейските политики. Това въздействие ще се случва посредством обособени партии и политици. Има български партии, които се изкушиха да включат в листите си хора, които не кореспондират с външните им поръчки. ”

 

Нейнски е безапелационна, че европейският свят би трябвало да се опълчи на опитите на Русия за завземане на демократичния свят. " Русия дълго време се готвеше за нападението си против Украйна. Европа омаловажаваше риска от това, което Русия направи, а Русия желае нов геополитически ред и да си върне въздействието в Източна Европа ", сподели още тя.

" Войната още веднъж се върна в Европа и това е мотив за преоценки. Европа може да бъде смъртна, в случай че всички ние я погребем в мислите си ", съобщи още Надежда Нейнски.

Нейнски уточни, че въпросът е дали се усещаме европейци или не. Европа е философия, Европа е взаимност и Европа е сбъдната фантазия на генерации българи, които са считали, че достолепието, ползите и принадлежността ще ни дадат благоприятни условия, посочи тя. " Аз се усещам част от Европа, усещам моята страна част от Европа и бих желала да имаме самочувствие, само че и да създадем напъните, които да ни го донесат ", разяснява Нейнски.

Според нея европейските избори на 9 юни ще покажат накъде ще тръгне България, само че едно било ясно - трябвало да се покаже, че България отстоява участието си в Европейски Съюз. България би трябвало да мисли за огромните тематики - Шенген и Еврозоната, само че не би трябвало да изпуска какво се случва и в Европа, прикани Надежда Нейнски.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР