Европа дължи сигурността си на жертвите, които прави Турция и

...
Европа дължи сигурността си на жертвите, които прави Турция и
Коментари Харесай

Ердоган: Турция се жертва за сигурността на Европа

Европа дължи сигурността си на жертвите, които прави Турция и нейния народ, съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган, представен от близкия до властта вестник Yeni Safak, съобщи " Фокус ".
Говорейки на протест в югоизточната провинция Кахраманмарас, Ердоган сподели, че сирийците, които са избягали от гражданската война в страната си и са намерили леговище в Турция, " тъгуват за страната си ".
" Те (сирийците) желаят да се върнат в родината си допустимо най-скоро ", добави той.
Турският президент сподели, че към 311 000 сирийци са се върнали в региони в Африн, Джараблус и Идлиб, които са освободени от терористи от турските сили и техните съдружници.
Ердоган означи, че Турция упорства да направи района на Идлиб изцяло сигурен и съобщи, че Анкара е постигнала " забележителен прогрес " в договарянията с Русия и Иран в това отношение.
Той акцентира, че в случай че съдействието от тези страни не беше допустимо, Анкара е решена да реализира тази цел посредством личните си старания.
Призовавайки се за поддръжка на напъните на Турция за улеснение на завръщането на сирийци в тяхната страна, Ердоган акцентира, че най-малко 500 000 сирийци чакат Турция да отбрани северния сирийски град Манбидж - понастоящем под контрола на терористичната група „ Отряди за национална самообрана “ (ОНС), под контрола на кюрдите, които Турция смята за крило на неразрешената Кюрдска работническа партия (ПКК).
" Милиони сирийци ще се върнат вкъщи, когато осигурим земите на изток от река Ефрат ", сподели Ердоган.
Турция даде обещание антитерористична интервенция на изток от Ефрат в северна Сирия, след две сходни сполучливи по неговите думи интервенции от 2016 година насам.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР