Евролигата обяви шестимата претенденти, които ще се борят за най-ценния

...
Евролигата обяви шестимата претенденти, които ще се борят за най-ценния
Коментари Харесай

Евролигата обяви кандидатите за MVP наградата - Везенков очаквано е сред тях

Евролигата разгласи шестимата кандидати, които ще се борят за най-ценния самостоятелен приз в шампионата - този за най-полезен състезател в постоянния сезон. Съвсем предстоящо измежду тях е и българският национал Александър Везенков, който е най-хубавият състезател на най-хубавия тим в шампионата - Олимпиакос. Освен него експертите обръщат внимание и на Майк Джеймс от Монако, Матиа Лесор от Партизан, Василие Мицич от Анадолу Ефес, Джонатан Мотли от Фенербахче и съотборника на Везенков Костас Слукас.

" След сполучливото му показване през предишния сезон, в който той съумя да си заслужи място в Идеалната петица, Везенков издигна играта си на напълно друго равнище през сегашния постоянен сезон в Евролигата. Олимпиакос се трансформира в един от най-приятните тимове в шампионата, а Везенков има съществена роля за това " червено-белите " да бъдат отборът с най-хубавия баланс от началото на акцията. Освен това, че той стана едвам петият състезател в историята, който е печелил пет награди за MVP на кръга за един сезон, Везенков е вторият водещ изпълнител (средно по 18.4 точки на мач), най-хубавият герой (7.4 битки на мач) и също по този начин е състезателят с най-голям коефициент на потребно деяние (23.5). С метода, по който Везенков играе, Олимпиакос ще се стреми към още едно присъединяване във Финалната четворка ", заключват от Евролигата.

Тази седмица няма кръг в Евролигата, като във краткотрайното класиране Олимпиакос е водач с баланс от 17 победи и 7 загуби, оставяйки зад себе си Барселона с 16-8 и Реал Мадрид с 16-7. Следващият мач на Везенков и компания ще е на 24 февруари против Валенсия - два дни преди семейството на националния тим на Португалия, в което Везенков също ще вземе присъединяване.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР