Евролидерите трябва да спрат да бъдат пасивни и да участват

...
Евролидерите трябва да спрат да бъдат пасивни и да участват
Коментари Харесай

Премиерът Борисов изнесе лекция в УНСС

Евролидерите би трябвало да спрат да бъдат пасивни и да вземат участие на място когато се вземат решение въпросите за Сирия, Иран и другите спешни региони. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов в лекция пред академичната общественост, дипломати и студенти в УНСС. Борисов сподели, че когато Европа отсъства и единствено чака решенията от срещите в Русия, Турция и Щатите по тематиката, най-после обира единствено пасивите от мигрантската вълна.

 © Цветомир Петров / Българска телеграфна агенция
Всяка рецесия в Европа и всяко несъставяне на държавно управление се случва поради мигрантите, сподели Бойко Борисов и не скри терзанието си от обстановката в Германия. Според него би трябвало доста ясно и бързо европейските политици да застанат на твърда позиция по рецесията с бежанците.
Бойко Борисов - министър-председател: Цялото ми почитание и към Съединени американски щати, и към Русия, Турция, Иран, само че бежанците идват в Европа. Те не се връщат нито в Русия, нито в Иран, даже виждате - Арабският свят не ги приема. Когато се взема решение подобен въпрос би трябвало наложително там да има европейски водач.
Бойко Борисов разкритикува евролидерите и за неналичието на разговор с турския президент Реджеп Ердоган. Подчерта, че това е най-големият комшия на Европа с най-силната войска в южния фланг на НАТО и по тази причина споразуменията с Турция би трябвало да се пазят.
Е ли разумно да считаш, че един човек е изцяло недопустим за теб и в това време да му дадеш пушката и патроните да ти пази гърба. И тук политиците би трябвало да си дадат ясна сметка, че мирът и договарянията са най-хубавото средство.

Той напомни, че в Турция по волята на Ердоган се намират над 3 млн. бежанци и зададе въпроса какво ще стане с България,ако тези 3 милиона тръгнат през страната ни към Европа.Затова министър председателят още веднъж настоя страните от евросъюза да спрат да строят огради, а да засилят външните си граници, с цел да минават мигрантите единствено през контролните пунктове.

Бойко Борисов подчертава и върху един от най-важните за европредседателството ни цели - европейското бъдеще на Западните Балкани.
На техните младежи би трябвало да им кажем какво ще им е бъдещето. Ако не създадем това, на Балканите ще има доста повече джихадисти, отваря се и място за мафията, изясни министър председателят.
Шенген скоро ще бъде изменен, тъй като някои страни не заслужават да са там и тъй като свободното придвижване не значи безотговорно придвижване, уточни в умозаключение Бойко Борисов и разгласи, че е оптимист за скорошното ни участие в чакалнята на Еврозоната.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР