Евролидерите се срещат днес в Брюксел в нов опит да

...
Евролидерите се срещат днес в Брюксел в нов опит да
Коментари Харесай

Евролидерите решават за въглеродна неутралност на ЕС до 2050 г.

Евролидерите се срещат през днешния ден в Брюксел в нов опит да одобряват решение Европейски Съюз да реализира въглеродна индиферентност до 2050 година, написа " Гардиън ".

Часове преди срещата на върха деятели от " Грийнпийс " закачиха банер на постройката на Европейски Съюз с предизвестие за климатична опасност .

Повечето страни членки на Европейски Съюз поддържат проекта Общността да стане въглеродно неутрална до 2050 година, само че Унгария, Полша и Чехия отхвърлят да се причислят, което може да сложи под въпрос сериозното отношение на Брюксел в битката против климатичните промени дни преди да завърши конференцията за климата на Организация на обединените нации в Мадрид.
 Какво планува „ Европейският зелен курс” на Фон дер Лайен?
Какво планува „ Европейският зелен курс ” на Фон дер Лайен?

Фон дер Лайен желае Европейски Съюз да понижи въглеродните излъчвания с минимум 50% до 2030 година спрямо равнищата от 1990 година

Ако не се договорят, това би означавало втори неуспех след несполучлив опит през юни и удар върху ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която в сряда разкри визията си за зелен курс, който ще трансформира всеки аспект от икономическия живот.

Зеленият курс - огромен проект за промени в производството на храни, промишлеността, превоза, строителството и енергетиката - се основава на задачата да се реализиран нулеви въглеродни излъчвания до 2050 година Фон дер Лайен желае 100 милиарда евро финансиране за подкрепяне на страните да изоставят изкопаемите горива в допълнение към проект Европейската капиталова банка да отпусне 1 трилион евро зелени вложения сред 2021 и 2030 година
 Полша, Унгария и Чехия с възражения против проекта за неутралитет 2050
Полша, Унгария и Чехия с възражения против проекта за неутралитет 2050

Трите страни блокираха предходен опит на Европейски Съюз да вкара правни отговорности

Но страните членки имат различие по отношение на последователността за задачата 2050 и парите. Унгария, Полша и Чехия желаят великодушни и съответни обещания от Европейски Съюз за финансиране преди да реализират тази цел. Франция, Германия, Холандия и други страни считат, че първо страните би трябвало да обещаят.

Постигане на съглашение също ще бъде от огромна значимост за Шарл Мишел, който ще управлява първото си съвещание на Европейския съвет , откогато оглави поста по-рано този месец.

Активисти обаче предизвестяват, че обещанието за реализиране на задачата 2050 не е задоволително и упорстват Европейски Съюз да понижи излъчванията още преди 2030 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР