Евроквалификацията България - Унгария, която е предвидена за четвъртък (16

...
Евроквалификацията България - Унгария, която е предвидена за четвъртък (16
Коментари Харесай

Край на сагата! Мачът България - Унгария ще е в София

Евроквалификацията България - Унгария, която е планувана за четвъртък (16 ноември) от 19:00 часа, ще се играе в София. Това разгласи на своя формален уебсайт Унгарската футболна федерация. В информацията се прибавя, че мачът ще е пред празни трибуни на стадион " Васил Левски ".

В обявата на уеб страницата на Унгарската футболна федерация е посочено, че са били известени от УЕФА, че по искане от българска страна мачът ще се организира в столицата. 

По искане на България УЕФА смени мястото на мача за първи път предходната седмица и за повторно през днешния ден, показват още от Унгарската футболна федерация.

Впоследствие от БФС също потвърдиха тази информация и по този начин заветният мач ще е в София.

" След невижданото решение на община Пловдив да наруши предварителното съглашение за потребление на стадион „ Христо Ботев " и да даде отвод на националния тим на България да организира идващия си мач от европейските квалификации на оборудването, и последвала връзка сред всички заинтригувани страни, в това число държавните управляващи, през днешния ден УЕФА разпореди дуелът сред България и Унгария да бъде изигран на Националния стадион „ Васил Левски " в София на 16.11.2023 година от 19:00 часа при закрити врата.

Решението на европейската централа е основано на настоящо мнение на Столична дирекция на вътрешните работи, която се ангажира с опазването на публичния ред преди, по време и след края на срещата. Изразената позицията на Столична дирекция на вътрешните работи е въз основа на смяна на събитията – решението на УЕФА за недопускане на аудитория на стадиона.

Предвид гаранциите за застраховане на реда от страна на столичната полиция, мачът ще се организира на Националния стадион „ Васил Левски ". ", написаха от централата ни, която по принцип е уредник на събитието.

Първо информацията за новия процес на събитията обаме бе публикувана и от маджарското издание Nemzeti Sport.

То излезе с информация, че ужасната неразбория към мача е намерила своето решение, а то е е да се организира в българската столица на 16 ноември от 19 ч.

Според Nemzeti Sport скоро следва това да бъде официализирано.

" След като в понеделник публично бе оповестено, че стадиона в Пловдив не е подобаващ за семейството на квалификационния мач, българите потърсиха ново място (като Кърджали), само че нито един от разновидностите не отговаряше на условията на УЕФА. Така в последна сметка дуелът ще се организира в София, както беше в началото планувано ", написа Nemzeti Sport. Най-вероятно дуелът ще остане без аудитория.

Както е известно, дуелът беше изместен от София в Пловдив по самодейност на БФС поради готвения митинг против неговото управление.

Спортният трибунал в Лозана отхвърли желае на експерта по интернационално спортно право Георги Градев да отпадна възбраната за наличие на аудитория по време на европейската подготовка България - Унгария.
Решението бе инициирано от БФС поради планувания митинг против неговото управление и подкрепено от УЕФА.

Преди минути спортният минитър Димитър Илиев разпореди Националният стадион „ Васил Левски " в незабавен порядък да бъде наведен в подготвеност да одобри националните тимове на България и Унгария.

Сагата към целия мач стартира с решението на БФС да го реалокира в Пловдив поради предстоящо напрежение при митинги против управлението в столицата. Кризата обаче пристигна, откакто в понеделник сутринта общината в Пловдив реши, че няма да одобри мача поради продължаващия градеж на стадион " Христо Ботев ".

Мачът бе пратен в Пловдив, откакто Столична дирекция на вътрешните работи изпрати писмо до БФС, че в София ще бъде тежко по време на дуела с митинга на почитателите, който бе явен месец преди дуела. В невиждано обединяване ентусиасти на всички тимове в България взеха решение да изискат оставката на управлението на централата отпред с Борислав Михайлов. Веднага всичко бе изпратено в Нион и оттова реалокираха дуела и взеха решение той да се играе при закрити врата.

След това пристигна рецесията със градежа на " Христо Ботев " и по този начин най-после се стигна до разновидността мачът да е в Кърджали. Кметът на града Ерол Мюмюн към този момент бе оповестил в изявление за " Дарик ", че 99% градът приема дуела, че срещата ще е " без аудитория, тъй като сме осъдени ", само че " ще е празник за хората в града "... Но малко преди среднощ в понеделник против вторник новият градоначалник излезе с обява във фейсбук. В нея афишира две значими неща, които снишиха процентите мачът да е в Кърджали по-близо до 0,99, в сравнение с до 99 - нямало публично писмо от БФС и градът щял одобри мача единствено с почитатели.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР