Еврокомисията, ръководена от Жан-Клод Юнкер, вероятно ще продължи да работи

...
Еврокомисията, ръководена от Жан-Клод Юнкер, вероятно ще продължи да работи
Коментари Харесай

Еврокомисията на Юнкер се готви да управлява и след мандата си

Еврокомисията, ръководена от Жан-Клод Юнкер, евентуално ще продължи да работи и след края на мандата си, който изтича на 31 октомври, сподели еврокомисарят по бюджета Гюнтер Йотингер. Според него процесът на номиниране и чуване в новия Екологичен потенциал на бъдещата Еврокомисия няма да завърши през септември и октомври, съобщи той в изявление за " Политико ". Причината е предстоящото мощно фрагментиране в бъдещия Екологичен потенциал, чиито членове се избират в Европейски Съюз сред 23 и 26 май и прогнозите за мъчно реализиране на консенсус. На 28 май на среща на върха на Европейски Съюз се чака да бъдат разпределени постовете в евроинституциите.

В сряда вечер в Брюксел бе извършен спор сред част от номинираните от главните партии претенденти за бъдещи шефове на Европейска комисия. Манфред Вебер, номиниран за " шпиценкандидат " от ЕНП, Франс Тимерманс, водещ претендент на ПЕС, Маргрете Вестагер, една от претендентите на АЛДЕ, Ска Келер, един от претендентите на Европейска зелена партия, Ян Захрадил от Европейски консерватори и реформисти и Нико Куе, Европейска левица, дискутираха в продължение на час и половина водещи европейски тематики като имиграция, запазване на околната среда, обществена и икономическа политика, външна политика. Тимерманс, който сега е зам.-председател на Европейска комисия, даде ясна поръчка за коалиция със зелените, левицата и либералите по ред тематики, в това число и за преустановяване на доминирането на ЕНП във водещите евроинституции.

 

ПРЕЦЕДЕНТ

През 2004 година мандатите на еврокомисарите от миналата Европейска комисия бяха удължени до декември, а новата Европейска комисия на Жозе Мануел Барозу встъпи в служба на 22 ноември 2004 г. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР