Еврокомисията призова страните да премахнат огромните енергийни помощиБрюксел призова страните

...
Еврокомисията призова страните да премахнат огромните енергийни помощиБрюксел призова страните
Коментари Харесай

Вечерни новини: Къде работят българските жени; Kaufland определя цените в България като „атрактивни“

Еврокомисията прикани страните да отстранен големите енергийни помощи
Брюксел прикани страните от Европейски Съюз да стартират последователно да отстраняват солидните енергийни дотации, до момента в който се приготвя да наложи още веднъж бюджетните правила три години след експлоадирането на пандемията от ковид.
Kaufland дефинира цените в България като „ атрактивни “
Веригата за търговия на дребно Kaufland дефинира българския пазар като един от най-атрактивните ценово, в случай че се съпоставя с другите пазари на комерсиалната верига. Това сподели през днешния ден основният изпълнителен шеф на сдружението у нас Иван Чернев, по време на самодейността “Гора в квартала ”, която стартира през днешния ден в столичния квартал " Младост ".
Велико Желев не вижда проблем с получените задатъци за „ Хемус “
Собственикът на „ Хидрострой “ Велико Желев, чиято компания има подписан контракт за строителство на част от автомагистрала „ Хемус “ по силата на инхаус процедура с държавното сдружение „ Автомагистрали “, съобщи, че не вижда нищо нелегално в раздадените задатъци за десетки милиони.
Българска народна банка предвижда стесняване на стопанската система напролет
Българската национална банка (БНБ) предвижда закъснение на икономическия напредък през първото тримесечие на 2023 година и даже спад напролет. Това излиза наяве от новия отчет на институцията за развиването на стопанската система на България.
Кабинетът даде нова пролонгация за концесионните такси на морските летища
Служебният кабинет утвърди отсрочване на част от годишните такси, които концесионерът на летищата във Варна и Бургас дължи на страната. Решението е гласувано през днешния ден, на съвещание на Министерския съвет. От претекстовете към решението се схваща, че отстъпката се прави поради войната в Украйна.
Собственикът на „ Хидрострой “ излиза от ареста против гаранция
Строителният необут Велико Желев излиза от ареста против парична гаранция от 20 хиляди лева На притежателя на една от най-големите строителни компании в България – „ Хидрострой “ – му е неразрешено да напуща страната, оповестиха от прокуратурата.
Растежът на българската стопанска система е намалял през 2022 година
Българската стопанска система е повишена с 3.4% през 2022 година макар първичния потрес от експлоадирането на войната в Украйна и мрачните прогнози за Европа като цяло
България желае равнене на земеделските дотации в Европейски Съюз
България публично ще изиска преразглеждане на Годишната финансова рамка на Европейския съюз и равнене на дотациите за земеделските производители в границите на Съюза. Това разгласи служебният министър на земеделието Явор Гечев по време на брифинг след днешното съвещание на Министерския съвет.
Турция прибързано махна възбраната за експорт на домати
Турция анулира прибързано възбраната за експорт на домати, предава Anadolu Agency, базирайки се на публично официално съобщение от Министерството на търговията, оповестено в Държавен вестник. Днешното решение анулира наложената възбрана от преди няколко дни, която провокира реакция и в България, защото страната ни е на трето място по импорт на домати от Турция.
Между фамилията и офиса: Къде работят дамите в България и кои са особеностите
Те са този така наречен „ гальовен пол “, а към този момент повече от 50 години днешната дата, 8 март, е отредена за интернационално самопризнание на икономическите, политическите и публичните достижения на дамите по целия свят. Тематично, от Института за пазарна стопанска система направиха и разбор на мястото на дамите в пазара на труда в България.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР