Еврокомисията ни погна! Тя представи днес данни за три наказателни

...
Еврокомисията ни погна! Тя представи днес данни за три наказателни
Коментари Харесай

Еврокомисията ни погна!: Започва цели 3 наказателни процедури срещу нас

Еврокомисията ни погна! Тя показа през днешния ден данни за три наказателни процедури против България. По една от процедурите комисията е решила да съобщи нашата страна на Съда на Европейски Съюз, съобщи Дарик с позоваване на Българска телеграфна агенция.

Европейска комисия предявява иск против България, Ирландия, Испания, Малта, Португалия и Словакия за това, че не са приключили преразглеждането на своите проекти за ръководство на речните басейни.

Европейските правила в тази област са ориентирани към ограничение или унищожаване на замърсяването. Те плануват страните от Европейски Съюз да обновяват и оповестяват своите проекти за ръководство на речните басейни. И за готовността при наводнения на всеки шест години.

Миналата година Европейска комисия изпрати публични уведомителни писма на посочените страни и стимулирани мнения през септември. Въпреки, че се регистрира прочут прогрес, шест страни към момента не извършват отговорностите си напълно. Като в тази ситуация с нашата страна не са обявени изцяло нужните проекти.

Европейска комисия оповестява също, че е решила да стартира процедура за нарушаване против нашата страна за неспазване на отговорностите за съобщаване на избрани данни за сигурността на доставките на газ.

Европейските правила плануват страните от Европейски Съюз да разполагат с проект от ограничения за премахване или ограничение на заплахите за доставките на газ. Както и ограничения при положение на спиране на тези доставки. Тези проекти се обновяват, оповестяват и оповестяват на Европейска комисия на всеки четири години.

Първата смяна трябваше да бъде на 1 март 2023 година Но до през днешния ден България към момента не е показала нужните документи на комисията. Според Европейска комисия нашата страна не е изпълнила отговорностите си. И в този момент има два месеца за отговор и премахване на минусите. При липса на приемлив отговор комисията може да реши да продължи със последващи стъпки по наказателната процедура, се разяснява в известието.

Европейска комисия прикани през днешния ден България и Португалия да вкарат напълно разпоредбите на Европейски Съюз за процесуалните гаранции за деца в наказателни производства.

Комисията изпраща на нашата страна в допълнение публично уведомително писмо по този мотив. Европейските правила вкарват общи минимални условия за обективен развой и дават права на обвинените и обвинените.

В случая с България Европейска комисия регистрира, че не са въведени условията във връзка с правото на информация, правото носителят на родителска отговорност да бъде осведомен с правата на детето, правото на самостоятелна оценка и правото на лекарски обзор. Комисията дава период за отговор от два месеца. И може да реши да продължи с наказателната процедура.

 

Източник – Българска телеграфна агенция

За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News Showcase

Още вести четете в секция Свят

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР