Еврокомисарят за вътрешния министър Тиери Бретон предупреди изпълнителния директор на

...
Еврокомисарят за вътрешния министър Тиери Бретон предупреди изпълнителния директор на
Коментари Харесай

Край с Дивия Запад в интернет, предупреди ЕС Гугъл

Еврокомисарят за вътрешния министър Тиери Бретон предизвести изпълнителния шеф на Alphabet Сундар Пичай, че възнамерява да обуздае американския софтуерен колос с нови правила , с цел да ограничи " Дивия Запад " в интернет пространството, осведоми " Ройтерс ".

Бретън насочи предизвестието по време на видеоконферентен диалог с Пичай в четвъртък вечерта, съгласно известие на Европейската комисия.

Коментарите са направени след информация, че вътрешни документи на " Google " обрисуват 60-дневна тактика за опълчване на опитите на Европейски Съюз да одобри по-твърди правила против софтуерните компании.

Разговорът беше проведен от " Google " преди да се появят документите.

На 2 декември Бретон и еврокомисарят по конкуренцията Маргрете Вестагер ще разгласят нови правила като част от Закона за цифровите услуги и Закона за цифровите пазари.

Правилата ще бъдат част от лист какво и какво не би трябвало да вършат онлайн фирмите с пазарна мощ , принуждавайки ги да споделят данни на съперници и да не промотират услугите и продуктите си нелоялно.

" Интернетът не може да остане " Дивият Запад " : нуждаем се от ясни и транспарантни правила, предвидима среда и уравновесени права и отговорности ", изясни Бретон пред Пичай.

" Всичко, което е разрешено офлайн, би трябвало да бъде позволено онлайн, и всичко, което е неразрешено офлайн, би трябвало да бъде неразрешено и онлайн ", акцентира еврокомисарят.

Бретон предизвести Пичай, че ще усили пълномощията на Европейски Съюз за въздържане на нелоялно държание от огромните платформи, тъй че интернетът да не облагодетелства единствено шепа компании, само че също по този начин и дребния и междинен бизнес в Европа.

" Позицията на Европа е ясна: всеки е добре пристигнал на континента ни, в случай че съблюдава разпоредбите ни ", безапелационен е французинът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР