Еврокомисарят Тиери Бретон предупреди Илън Мъск, че X (бившата социална

...
Еврокомисарят Тиери Бретон предупреди Илън Мъск, че X (бившата социална
Коментари Харесай

ЕС даде на Илън Мъск 24 часа, за да докаже, че X не разпространява дезинформация

Еврокомисарят Тиери Бретон предизвести Илън Мъск, че X (бившата обществена мрежа Twitter) “ се употребява за разпространяване на нелегално наличие и дезинформация в Европейски Съюз “ след нападенията на Хамас против Израел, и подсети, че Законът за цифровите услуги (DSA), който влезе в действие през август, „ дефинира доста ясни условия по отношение на модерирането на наличие “.

Бретон написа, че противозаконното наличие, обозначено от „ съответните органи “, към момента е на уеб страницата, което значи, че обществената мрежа не е реагирала по никакъв метод на него. Законът, отбелязва комисарят, изисква от X да го отстрани бързо и обективно.

В писмото си той загатва и всеобщите известия на медии и други организации, които пишат за разпространяването в уеб страницата на остарели фотоси от въоръжени спорове и даже фрагменти от видеоигри като наличие за настоящи събития.

В края на септември регулаторните органи на Европейския съюз разкритикуваха платформата на Илън Мъск за разпространяването на дезинформация, като комисарят на Европейски Съюз Вера Йоурова съобщи, че X има „ най-голямо количество дезинформация “ – даже спрямо Фейсбук.

В края на писмото Бретон приканва Илън Мъск да даде „ бърз, прецизен и цялостен отговор “ на настояването в границите на идващите 24 часа (той ще бъде включен в досието за сходство на X със Закона на Европейски Съюз за цифровите услуги).

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР