Еврокомисарят по здравеопазването и безопасността на храните Витянис Андрюкайтис изказа

...
Еврокомисарят по здравеопазването и безопасността на храните Витянис Андрюкайтис изказа
Коментари Харесай

Еврокомисар Андрюкайтис разочарован от българските власти заради чумата по свинете

Еврокомисарят по опазването на здравето и сигурността на храните Витянис Андрюкайтис изрече огромно отчаяние от българските управляващи за дейностите им по отношение на африканската чума по свинете.

В извънредно изявление за "Хоризонт " той акцентира: "И тъкмо подобен пик е брилянтен образец за това, че в България не е направено доста, с цел да се избегне тази обстановка. Тъжно ми е да чуя тази вест. И до момента в който чакаме формалните резултати от следствието, мога единствено да отбележа, че това се случи, тъй като някой е бил нехаен, не си е приключил работата както би трябвало и не е внимавал ".

Еврокомисар Андрюкайтис упорства управляващите да влизат във всяка къща, с цел да коментират нужните ограничения, които стопаните би трябвало да подхващат по отношение на заболяването.

"Тези три думи – "във всяка къща ", са доста значими. И това да беседват с всички и да обяснят какви ограничения би трябвало да се подхващат, както и възможните последици и резултати. Почти няма време и в случай че това не се направи, България е изправена пред голямата заплаха да загуби цялото си свиневъдство ", сподели Андрюкайтис.

Екип на Европейска комисия е сега в България, с цел да оцени вредите от заболяването, като се чака работата му да завърши през днешния ден.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР