Еврокомисарят по вътрешните работи, Тиери Бретон, е на работно посещение

...
Еврокомисарят по вътрешните работи, Тиери Бретон, е на работно посещение
Коментари Харесай

Еврокомисар идва у нас, за да активира ваксинацията

Еврокомисарят по вътрешните работи, Тиери Бретон, е на работно посещаване в България. Една от главните тематики на визитата му са имунизациите и имунизационните тактики у нас.

Предвидени са срещи със служебния министър-председател Стефан Янев, както и със здравни специалисти.

Заявката е, че Бретон ще опита да даде подтик на имунизационната акция у нас. България е на последните места по брой имунизирани хора. 

Докато страни като Обединеното кралство, Испания, Италия и Белгия поеха тежестта на смъртните случаи при започване на пандемията, кризата постепенно се измести на изток към народи като Полша, България и Чехия.

Източноевропейските страни изостават доста от западните, когато става въпрос за имунизации, което допринася за смъртните случаи от Covid и затова за несъразмерна смъртност.

Само 25 на 100 от българите са изцяло ваксинирани срещу коронавирус, демонстрират цифрите, в съпоставяне с към 65 % във Англия, Франция и Германия.

Румъния се оправя малко по-добре с малко над 35 на 100 от популацията, което е имунизирано, до момента в който Словакия е набило повече от 40 %. Усвояването е над 50 % в Полша и Чехия.

Cpaвнeниe мeждy Дaния и Бългapия, ĸoитo имaт дo гoлямa cтeпeн cxoдни пoпyлaции, пoĸaзвa яcнo, чe Делта вapиaнтът e нaнecъл пo-тeжъĸ yдap y нac. И двeтe cтpaни oтчитaт xиляди eжeднeвни cлyчaи, нo xocпитaлизиpaнитe пaциeнти в Бългapия ca oĸoлo 4000, cpeщy няĸoлĸocтoтин в Дaния. He e изнeнaдвaщo, чe cмъpтнocттa в cĸaндинaвcĸaтa дъpжaвa e в пъти пo-мaлĸa oт нашата, ĸaтo cъщoтo вaжи и зa cмъpтнocттa ĸaтo цялo (нe caмo в peзyлтaт нa коронавируса).

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР