Еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон и заместник-председателят и министър

...
Еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон и заместник-председателят и министър
Коментари Харесай

Калин Стоянов посреща еврокомисаря Илва Йохансон и румънския вътрешен министър вътрешен Предою

Еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон и заместник-председателят и министър на вътрешните работи на Румъния Каталин Предою идват през днешния ден на работно посещаване в България. Те са поканени от служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

В рамките на визитата Стоянов и Предою се чака да подпишат двустранен Протокол за изменение на Споразумението сред държавните управления на България и Румъния. Документът касае трансграничното полицейско съдействие по наказателни производства.

По време на визитата си Илва Йохансон ще посети летище София, с цел да се запознае с новата организация по отношение на присъединението на България към Шенгенското пространство.

Приемането на България и Румъния в Шенген е значима стъпка, съобщи еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон във връзка представянето на отчет за положението на Шенген година преди навършването на 40 години от премахването на вътрешните европейски граници.

Европейската комисия показва, че следва приложението на последните законодателни промени, ориентирани към повишение на съдействието сред силите на реда и може да се чака отпадането на вътрешните гранични инспекции там, където към момента не престават.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР