Еврокомисарят по цифровата икономика и общество Мария Габриел участва в

...
Еврокомисарят по цифровата икономика и общество Мария Габриел участва в
Коментари Харесай

Мария Габриел проведе диалог с ученици в гимназията в Кюстендил, която е завършила

Еврокомисарят по цифровата стопанска система и общество Мария Габриел взе участие в разговор "Младите хора в цифровия свят " в кюстендилската езикова гимназия "Д-р Петър Берон ", на която тя е ученик.

Участниците в разговора имаха опция да обсъдят цифровите умения, киберсигурността, безвредния интернет, дезинформацията онлайн, самодейностите за цифрово обучение и други основни тематики, свързани с цифровия обединен пазар. "Днес цифровизацията е част от всекидневието ни. Тя дава вероятност и за реализацията, и за нови артикули, и за нови услуги, само че за мен е значимо с младежите да обсъдим и рисковете на цифровизацията. Днес от ден на ден имаме потребност да приказваме за сигурността он-лайн, имаме нови форми на принуждение, а младежите са в уязвима възраст. Много е значимо е всички да имаме киберхигиенни привички, медийна просветеност, тъй като всички сме очевидци на дезинформацията ", сподели еврокомисарят.

Мария Габриел заяви, че на 4 април следва цифровата среща на върха в Белград, на която да бъде подписано новото районно роуминг-споразумение, което да обгръща шесте страни от Западните Балкани. В момента, дружно с Фондация Европеана - най-големия европейски портал за цифрово културно завещание, мария Габриел осъществя и самодейност, стартирана осем седмици преди 8 март, която цели да се даде видимост на европейски дами, които със своя житейски опит, своята работа и познания са трансформирали Европейски Съюз и света.

Радвам се че на 8 март ще приключим с една бълкарка. За мен остава доста значима и битката със стандартите. Знаем, че младите девойки над 90 % се интересуват от новите технологии, само че на 1000 завършващи университет, единствено 24 са дами и единствено 6 работят това. Искам да насърчим и дамите бизнесмени, сподели още еврокомисарят.

Тя уточни още, че планът WiFi4EU демонстрира необикновен триумф. "Вече са раздадени първите 2800 ваучера. България е втора в Европейски Съюз по брой кандидатствали и утвърдени общини. 54 % от кандидатствалите общини в България ще почутат своя ваучер на първа покана, предстоят втора и трета ", сподели Мария Габриел, представена от Българска телеграфна агенция. Тя посочи, че общината е тази, която взема решение къде да употребява ваучера, само че се радва и поддържа опцията най-младите и сферата на образованието да имат достъп до този високоскоростен интернет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР