Еврокомисарят по разширяването на ЕС Оливер Вархели поиска от Република

...
Еврокомисарят по разширяването на ЕС Оливер Вархели поиска от Република
Коментари Харесай

Еврокомисията настоява Северна Македония да разбере загрижеността на България

Еврокомисарят по разширението на Европейски Съюз Оливер Вархели изиска от Република Северна Македония да постави спомагателни старания и да разбере загрижеността на България, с цел да се откри решение, задоволително и за двете страни, оповестиха интернационалните организации.

Вархели зааяви на вчерашното съвещание на комисията по външната политика на Европейския парламент, че това е „ въпрос на политическа воля, ангажиране и решителност “ и изрази подготвеност от страна на Европейската комисия да помогне за намирането на решение. Еврокомисарят предизвести, че все по-малък е шансът Република Северна Македония и Албания да стартират договарянията за присъединение с Европейски Съюз тази година.

Освен това представители на Нидерландия И Франция показаха мнение, че Албания не е постигнала задоволително за съблюдаване на върховенството на закона, с цел да получи „ зелена светлина “ за пускане на договарянията.  

В оповестен през днешния ден разбор на изданието „ Политико “ във връзка една година от работата на Европейска комисия под управлението на Урсула фон дер Лайен се споделя, че доста дипломати упрекват Вархели, че е доста мек към София по въпроса за българската обсада на Македония. Все отново множеството считат, че основният проблем е, че Европейската национална партия не е задоволително твърда към Бойко Борисов, чиято партия ГЕРБ е член на ЕНП, написа македонският уебсайт, като цитира „ Политико “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР