Еврокомисарят по правосъдието Дидие Рейндерс съобщи, че е предложил на

...
Еврокомисарят по правосъдието Дидие Рейндерс съобщи, че е предложил на
Коментари Харесай

ЕК предлага Европейската прокуратура да започне работа в по-малък състав

Еврокомисарят по правораздаването Дидие Рейндерс заяви, че е предложил на съвещание на Съвета на Европейски Съюз краткотрайно Европейската прокуратура да стартира работа, без да са избрани всички 140 делегирани прокурори. Той посочи, че с подобен метод е съгласна и Лаура Кьовеши, назначена за началник на прокуратурата на Европейски Съюз, предава Българска телеграфна агенция. 

" Спешно е прокуратурата да проработи, а най-спешно е страните от Европейски Съюз да дефинират делегираните прокурори. Настоях до април да има периоди за определянето на делегираните прокурори ", съобщи Рейндерс.

Еврокомисарят изрази очакване процедурата за излъчените прокурори да завърши през април. По думите му е належащо до тогава всяка от страните в Европейски Съюз, участващи в Европейската прокуратура, да има делегирани прокурори, без значение дали броя е запълнена. Според него това не значи, че директно след април прокуратурата ще проработи.

Рейндерс означи, че за тази година новата конструкция ще разполага с бюджет от 45 милиона евро. Вчера Европейската прокуратура заяви, че Белгия е десетата от 22 страни, участващи в новата конструкция, която е излъчила своите делегирани прокурори. По-рано тази седмица делегирани прокурори дефинира и Португалия. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР