Еврокомисарят по правосъдие: България трябва да има наистина действаща комисия

...
Еврокомисарят по правосъдие: България трябва да има наистина действаща комисия
Коментари Харесай

Еврокомисарят по правосъдие: България трябва да има наистина действаща комисия против корупцията


Еврокомисарят по правораздаване: България би трябвало да има в действителност настояща комисия срещу корупцията.

Изключително значимо е темпото да не се забавя и идващите седмици и месеци да бъдат определени

съставите на антикорупционната комисия, на правосъдния и прокурорския препоръки и те да бъдат запълнени с хора,

които имат нужните морални и експертни качества, с цел да могат да трансформират системата.

А точно правосъдната система да бъде самостоятелна,
а системата на прокуратурата,
дружно със следствието, да могат да проверяеват всяко едно обвиняване и където има потребност да бъдат събрани доказателства, които да се предадат на съда и да има присъди.

Това съобщи министър-председателят акад. Николай Денков след среща с европейския комисар по правораздаване Дидие Рейндерс.

Опитваме се да подкрепим всички тези процеси на промени в България. Виждаме какво е развиването за включването ви в Шенген и контрола на границите, който реализира България. Реформите в Конституцията и промяната в правната система са доста значими неща, също по този начин и битката с корупцията. Това също би трябвало да бъде във фокуса на вниманието и би трябвало да имате една в действителност настояща комисия срещу корупцията, акцентира от своя страна Рейндерс. Той увери, че Денков и габриел търсят верните хота за тази комисия; такива, които са отдадени.

„ Съдиите и прокурорите би трябвало да работят по този начин, че освен да има следствия, а те да влязат в съда и да се стигне до края. Убеден съм, че в България има такава воля и подобаващите хора за тази комисия “, добави еврокомисарят.

Разчитаме на Европейска комисия както до в този момент, както и на Венецианската комисия във връзка с Конституцията, на Швейцарския институт, който ни оказват помощ в битката с корупцията, добави Денков. Премиер беше удебен, че никой не работи за вървене на избори 2 в 1, има разногласия по какъв начин да наподобява кабинета на Габриел, само че от политическите водачи чуваме, че те са подготвени да поддържат в Народно събрание избора на идващото редорно държавно управление.

По думите на еврокомисаря промените стават постепенно. В битката против копруцията е ясно, че би трябвало да гледаме в една посока за промените и върховенството на закона. Всички страни членки би трябвало да са образец за тези, които желаят да се причислят към Европейски Съюз.  Рейндерс акцентира и казуса с бежанците и военннопрестъпците. В Съвета на Европа би трябвало да сме наясно с вредите, нанесени върху Украйна и да има следствие на военните закононарушения като тематики теми ще объдя с правосъдния министър.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР