Еврокомисарят по иновациите и образованието Мария Габриел най-вероятно ще е

...
Еврокомисарят по иновациите и образованието Мария Габриел най-вероятно ще е
Коментари Харесай

Вероятният кандидатът на ГЕРБ за премиер е Мария Габриел

Еврокомисарят по нововъведенията и образованието Мария Габриел най-вероятно ще е претендентът на политическа партия ГЕРБ за министър-председател. Това научи bTV от няколко самостоятелни източника в партията.

Тя дава отговор и на компетенциите, разказани от Бойко Борисов - човек, който ще е потребен в областта на еврофондовете, парите по ПВУ, Шенген и еврозоната. Човек, говорещ доста езици.

Това научи bTV от няколко самостоятелни източника в партията

Мария Иванова Габриел е народен представител в Европейския парламент от групата на ЕНП от 2009 година до 2017 година От 7 юли 2017 година до 1 декември 2019 година е еврокомисар за цифровата стопанска система и общество в Комисията „ Юнкер “.

В края на 2019-а става еврокомисар за нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта в Комисията „ Фон дер Лайен “.
ГЕРБ ще предложат министър председател, само че не и министри. Те ще са въпрос на договаряне с партиите, които ще ги поддържат. Първата оферта на ГЕРБ е към ПП-ДБ. Втората - към всички останали партии в Народното събрание.

Ще предложим неоспорим министър председател на следващия ден в Народното събрание пред водачите на всички партии, съобщи водачът на ГЕРБ

„ Ние слагаме мандата на масата, търсим виновните партии да преведем България през блатото, в което сме заседнали. Ще предложим неоспорим министър председател, по тази причина се обръщам като първа мощ към втората . Слагаме на масата програмата, тези цели, допустим министър председател и вършим държавно управление. Ако това не се случи, разчитаме на другите партии да споделят отговорност “, съобщи Бойко Борисов.

Дали министрите ще са политици или специалисти е въпрос на договаряне. Няма да има и квоти и непокътнати места, сподели още Борисов. А какво ще отстъпи ГЕРБ?

„ Как какво ще отстъпя - 20 министри правя отстъпка, с цел да договаряме имена, какво да отстъпя “, попита Бойко Борисов риторично. Той не посочи кой ще е претендентът за министър председател. Но сподели какъв ще е.

Първата политическа мощ в Народното събрание ГЕРБ-СДС има нови два разновидността за образуване на ръководство

„ Красив, образован, интелигентен, просветен, многоезиков - повече от Политическа партия. Ако би трябвало да съм почтен, по-умен и хубав от мен няма . В каратето е казано - в случай че ти не се харесваш, няма и кой различен да те хареса “, съобщи Бойко Борисов.
Кабинетът ще е с бърз с къс небосвод и с повърхностен мандат. Но няма вид ГЕРБ да не предложат държавно управление, заключи водачът на ГЕРБ.

„ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ резервираха безмълвие и не дадоха отговор на Бойко Борисов. „ Възраждане “ разясниха възможния министър председател по този начин: „ А, Мария Габриел… това е женският вид на Росен Плевнелиев. Имахме към този момент подобен казус или президент, не желаеме да повтаряме този опит. “

Президентът дава още една седмица на партиите, с цел да намерят формулата за постоянна власт

Има Такъв Народ занапред ще взимат своите решения. „ Истинският политически развой ще се случи на следващия ден или най-малко ще стартира на следващия ден. Засега сме в областта на хипотезите “, съобщи Филип Станев.

Българска социалистическа партия повториха позицията си за първия мандат . „ Няма вид за поддръжка на първия мандат, само че ще се съберем и ще решим какво вършим “, съобщи Борислав Гуцанов.

Движение за права и свободи резервираха безмълвие. Утре се чака името на бъдещия министър председател да бъде оповестено или в коридорите, или в пленарната зала.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР