Еврокомисарят по икономическите и финансови въпроси Пиер Московиси призова европейските

...
Еврокомисарят по икономическите и финансови въпроси Пиер Московиси призова европейските
Коментари Харесай

Московиси призова ЕП за уеднаквяване на данъчните правила в ЕС

Еврокомисарят по икономическите и финансови въпроси Пиер Московиси прикани европейските депутати да одобряват общата данъчна система за облагане на компаниите допустимо най-бързо. Поводът са следващите разкрития за така наречен " Досиета от парадайса ", които през днешния ден са подложени на спор в Европейския парламент.

" За да се оправим с проблеми като " Досиетата от парадайса ", са ни нужни, с изключение на бистрота, и уеднаквяване на данъчните правила ", съобщи Московиси в Европейския парламент в Страсбург. По думите му точно неналичието на общи правила в Европа разрешава на предприятията да практикуват това нападателно данъчно обмисляне. Тази система просперирала с помощта на неуспехите на националните държавни управления и разликите сред тях.

" Затова приканвам страните-членки да одобряват допустимо най-бързо европейската данъчна система за облагане на компаниите. Тя ще разреши да се лимитират в допълнение изкуствените прехвърляния на облагите сред страните, което е един от огромните ни проблеми ", сподели еврокомисарят по финансовите въпроси. Той настоя да се направи дневен ред и да се приключим с приемането на тези правила през 2018 година Московиси добави, че чака листата на местата, известни като " данъчен парадайс ", да се одобри на съвещанието на Съвета по стопански и финансови въпроси на 5 декември и в границите на година да бъде призната единна основа за корпоративния налог.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР