Еврокомисарят Мария Габриел с ресор Цифрова икономика и цифрово общество“

...
Еврокомисарят Мария Габриел с ресор Цифрова икономика и цифрово общество“
Коментари Харесай

ГДБОП запозна Мария Габриел със сектор „Киберпестъпност”


Еврокомисарят Мария Габриел с сектор „ Цифрова стопанска система и цифрово общество “ към Европейската комисия посети Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност “. Тя организира срещи с управлението на основната дирекция и бранш „ Киберпрестъпност “.

С основен комисар Ивайло Спиридонов те разискаха напъните на дирекцията по противодействието на киберпрестъпленията, както и европейските начинания в тази посока. И двамата се сплотиха, че би трябвало да се работи целеустремено за усилване на потенциала при следствие на този тип закононарушения, както и за повишение на културата на ползване в интернет пространството.

По време на срещата на еврокомисар Габриел с комисар Явор Колев беше показана детайлно активността на профилирания бранш „ Киберпрестъпност “ в ГДБОП. Бяха разисквани новите провокации по линия противопоставяне и битка с киберпрестъпността и компютърносвързаните закононарушения, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Бе регистрирано, че киберпрестъпленията, като форма на незаконна активност, са едни от най-динамично разрастващите се и новаторски закононарушения в модерното общество, заради техните необикновени способи и способи за осъществяване. На вниманието на еврокомисар Мария Габриел бе показан основаният и поддържан от бранш „ Киберпестъпност ” интернет уебсайт за битка с компютърни закононарушения http://www.cybercrime.bg и посочените в него провокации в киберпространството, съществуващите закани и методите за отбрана от тях. Комисар Колев акцентира нуждата от бърза и съответна връзка с задграничните правоохранителни органи и уточни значимостта в това отношение на функциониращата контактна точка с режим 24/7 в границите на бранш „ Киберпрестъпност ” за опазване на компютърно-информационни данни според Будапещенската спогодба. В тази връзка бе коментирана и нуждата от по-гъвкави правни принадлежности за противопоставяне и битка с киберпрестъпността поради дигитализирането на актуалното общество. Отчетена бе възходящата роля в международен аспект на криптовалутите като модерно средство за замяна, учредено на блокчейн технология и криптогафия за отчетност на транзакциите и реализирането на надзор върху основаването на нови единици и налагането на криптовалутите в наши дни.

Еврокомисар Мария Габриел приветства напъните на чиновниците на бранш „ Киберпрестъпност ” при ГДБОП по линия противопоставяне и битка с компютърните закононарушения. По думите й дигитализирането на актуалното общество неизбежно води и до дигитализиране на престъпността и това постанова новаторски и актуален метод в работата на правоприлагащите органи. В хода на диалозите бе изразена и позицията, че достъпът на управляващите във виртуална среда с оглед противопоставяне и битка с киберпрестъпността, би трябвало да се реализира при доста ясни правила и конфиденциалност. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР