Евроизборите са увеличили преднината на ГЕРБ пред неговия основен опонент

...
Евроизборите са увеличили преднината на ГЕРБ пред неговия основен опонент
Коментари Харесай

Евроизборите увеличиха преднината на ГЕРБ пред БСП

Евроизборите са нараснали преднината на ГЕРБ пред неговия главен конкурент - Българска социалистическа партия.Това демонстрира изследване на проучвателен център " Тренд ", извършено сред 5 и 12 юни измежду 1008 души.

Изследването регистрира разлика от съвсем 5% сред двете съществени политически сили. В действителна изборна обстановка при парламентарен избор, преизчислявайки каузи на деклариращите, че няма да гласоподават, това би означавало отдалеченост сред двете от близо 8%, показват от " Тренд ".

Проучването демонстрира, че Движение за права и свободи резервира обичайното си въздействие (7,1%), заемайки трета позиция. И през юни се повтаря обстановката от изборите за Европейски парламент в " Обединени патриоти " - високият резултат за Вътрешна македонска революционна организация на евровота е дал подтик на партията и при възможни парламентарни избори те биха имали независимо посланичество в Народното събрание. Воеводите получават поддръжка от 3,6% от интервюираните. Сходна е обстановката и при Демократична България.

Според " Тренд " при възможни парламентарни избори това ще са единствените пет обединения, която ще прескочат изборната преграда от 4%.

Проучването демонстрира, че " Обединени патриоти " като коалиция продължава да има известна инерция (1,3%). Същото се следи и при " Воля " (1,2%) и " Атака " (1,1%).

Няма особена смяна във връзка с оценката за работата на главните институции. При Народното събрание и държавното управление се следи минимално усъвършенстване, което се дължи най-много на резултатите от евроизборите и успеха на главната ръководеща партия.

През сегашния месец 20% от българите правят оценка позитивно активността на Народното събрание против 65%, които са на противоположното мнение. При държавното управление съотношението сред позитивна и негативна оценка е 30% на 54%.

През юни президентът правят оценка позитивно 48% от интервюираните. На противоположния полюс са 33% от българите.

Повечето от българите (52%) не считат, че са нужни предварителни парламентарни избори, до момента в който 29% са на противоположното мнение.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР