Евроизборите са битка за възстановяване на европейския характер на битието

...
Евроизборите са битка за възстановяване на европейския характер на битието
Коментари Харесай

Проф. Ал. Маринов: След евроизборите очаквам оставка на Борисов

Евроизборите са борба за възобновяване на европейския темперамент на битието ни. Хората желаят да живеят и работят по правила, годни за всички, с цел да имат естествен живот. Решаването на този проблем минава през тези избори. Няма по какъв начин да се строи върху отломки. Това разяснява политологът проф. Александър Маринов.
Хората желаят да отстранен статуквото. Воплите на премиера Бойко Борисов, че няма да подаде оставка, значат, че тъкмо това ще стане, предвижда политологът пред " Фокус ".

По думите му политиците не могат или не желаят да приказват за същинските въпроси, засягащи акцията. Тази отпадналост добре кореспондира със засилващата се настройка на обществото и гнева му към недъзите на ръководещите.

Според Маринов сега няма опция, която да припознаем като ново начало, има доста неприятни и по-малко неприятни. По думите му в някои случаи протестът е неминуем, с цел да пристигна сериозния набор от критерии и да стартираме да избираме на различен принцип. Европейските избори са тъкмо тази точка на пречупването, уточни политологът.

Мощната наклонност на ГЕРБ си отива, надали ще изчезне, само че методът на ръководство посредством боязън и пазаруване към този момент не работа, означи още Маринов. Според него от ГЕРБ ще изгубят изборите, което ще докара до нова политическа обстановка.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР