Евроизборите доведоха до увеличаване на дистанцията между двете основни политически

...
Евроизборите доведоха до увеличаване на дистанцията между двете основни политически
Коментари Харесай

„Тренд”: ГЕРБ дръпна на БСП, „Демократична България” може да влезе в парламента

Евроизборите доведоха до увеличение на дистанцията сред двете съществени политически сили, а при избори в този момент конфигурацията в Народното събрание би била доста по-различна от тази, която имаме сега. Това демонстрират резултатите на национално представително изследване на „ Тренд” по поръчка на „ 24 часа”.

ГЕРБ усилва преднината си пред своя главен конкурент Българска социалистическа партия, като през юни разликата е към този момент съвсем 5%, като преизчисляването на каузи на негласуващите би довело до действителна отдалеченост от близо 8% - в случай, че единствено месец преди евровота двете партии бяха с на процедура сходна поддръжка, а някои организации дори даваха преднина на социалистите.
Борисов за Българска социалистическа партия: Даже и оставка не могат да си подадат Премиерът разяснява решението на Корнелия Нинова да отдръпна оставката си
Движение за права и свободи са стабилно трети със 7,1% поддръжка, само че при националистическите партии има нова обстановка – след положителното си показване на евровота, Вътрешна македонска революционна организация все още имат късмет за независимо показване в Народното събрание при нови избори, като 3,6% от всички запитани са показали, че ще гласоподават за тях, показват от „ Тренд”.

Подобна е и обстановката с „ Демократична България”, която преди преизчисляване на негласуващите с е 3,3% поддръжка.

В същото време, конфигурацията „ Обединени патриоти” се припознава от едвам 1,3% от респондентите, а „ Атака” като обособена партия е с 1,1%. „ Воля” е с съвсем подобен резултат – 1,2%. НФСБ на Валери Симеонов остават в графата „ Други”.

На този декор, въпреки всичко болшинството от българите (52%) не считат, че са нужни предварителни парламентарни избори, до момента в който под 30 на 100 са тези, които са на противоположното мнение.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР