Евроинтеграцията нанесе гигантски щети на украинската икономика, констатира лидерът на

...
Евроинтеграцията нанесе гигантски щети на украинската икономика, констатира лидерът на
Коментари Харесай

От Киев: Евроинтеграцията ни доведе до просешка тояга

Евроинтеграцията нанесе великански вреди на украинската стопанска система, установи водачът на публичното придвижване " Украинският избор " в коментар, оповестен на уеб страницата на придвижването. " Икономиката на Украйна стана жертва на еврореформите: внезапната промяна на вектора на външноикономическата интеграция – от източен на западен – докара до спад на промишленото произвеждане, срив на експорта, пресичане на вложенията, всеобщо закриване на предприятия, редуциране на дребния и междинния бизнес, напредък на безработицата и като последица спад на виталния стандарт на украинците. През 2013 година украинският Брутният вътрешен продукт на глава от популацията бе 4000 $, а през 2016 година понижа съвсем двойно до 2186 $ ", написа Медведчук, съобщи БГНЕС.

Според него от всички някогашни руски републики Украйна има най-ниския Брутният вътрешен продукт на глава от популацията. Той се базира на данни на Ярослав Совгира, шеф на банкова група Moody`s Investors Service, съгласно който този индикатор в Беларус е 3 пъти по-висок от Украйна, в Казахстан е 4 пъти по-висок, в Русия 5 пъти, а в Азербайджан 2 пъти. При това аналитиците на Moody`s, твърди Медведчук, не предвиждат възстановяване на ситуацията и през идната година. " Украйна лети към бездната на нищетата, от която няма да има изплъзване, в случай че не бъде изменен икономическият курс ", безапелационен е политикът.

По думите му множеството украински жители считат, че страната се движи в неправилна посока. Според допитване на Фонда " Демократични начинания " 73% от популацията са считали през 2016 година, че ситуацията в страната се е влошило, а 67% от жителите са изразили мнението, че събитията в Украйна се движат в неправилна посока. А проучване предишния месец на социологическата работа Център на Разумков сподели, че 73,1% от жителите не имат вяра на държавното управление и 80,7% имат същото мнение за Върховната Рада (парламента).

" Както икономическите индикатори, по този начин и социологическите данни потвърждават изцяло явно, че евроинтеграционната спекулация, която еврореформаторите назовават стратегически европейски избор, нанесе великански вреди на стопанската система на Украйна и докара милиони украинци до мизерия, до страшна, безпросветна мизерия ", заключава Виктор Медведчук.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР