Евроинс Румъния подписа нов договор с презастрахователя на групата -

...
Евроинс Румъния подписа нов договор с презастрахователя на групата -
Коментари Харесай

Еврохолд и Евроинс с допълнителни гаранции за стабилността на румънското си подразделение с цел защита от административен произвол


Евроинс Румъния подписа нов контракт с презастрахователя на групата - EИГ Ре, с което извършва всички забележки на румънския осигурителен контрол. Независимо от това, компанията ще продължи да отстоява по административен и юридически път валидността на оспорваните от чиновници на надзора досегашни презастрахователни контракти

Ръководството на Еврохолд България АД осведоми обществеността, че макар несъгласието си с дейностите на чиновници на застрахователния контрол в Румъния против локалното поделение на Евроинс и продължаващите разногласия с тях, компанията е осигурила спомагателни гаранции за финансовата непоклатимост на румънското сдружение, с цел да бъде предпазен застрахователя от по-нататъшен административен произвол. Това излиза наяве от известие на българския холдинг.

Евроинс Румъния подписа квотен презастрахователен контракт с ЕИГ Ре ЕАД, презастрахователят на Евроинс Иншурънс Груп АД (ЕИГ). Последната е дъщерен подхолдинг на Еврохолд и притежател на румънския осигурител. Това се постанова поради продължаващи разногласия със чиновници на застрахователния регулатор в Румъния за съществуващите презастрахователни контракти на локалното отделение на Евроинс. Новият презастрахователен контракт е съветван с интернационалните специалисти и адвокати. Еврохолд и ЕИГ Ре са уведомили съответно способените държавни органи и финансовия регулатор в България за тази нова мярка, а Евроинс Румъния - съответния финансов регулатор в Румъния.  

Споразумението с ЕИГ Ре е подписано според всички европейски условия и покрива цялостния размер вреди на Евроинс Румъния. Новият презастрахователен контракт обезпечава и прехвърлянето на забележителна част от риска, стихотворец от Евроинс Румъния, отвън компанията. Това решение е обвързвано с по-високи разноски за сдружението, само че е одобрено и необятно застъпено в международната процедура. То е спомагателна гаранция за непоклатимост и дава отговор на условията на регулаторните органи. Нещо повече, тази мярка взема решение всички повдигнати от застрахователния контрол в Румъния въпроси, които не престават да бъдат предмет на полемика и спор.    

Ангажирането на презастрахователя на групата е още една гаранция за увереността на управлението в положителното финансово положение на Евроинс Румъния и в правотата на тезите на компанията, изложени пред съответните регулаторни органи. Допълнителна сигурност за Евроинс Румъния и ЕИГ Ре е, че забележителна част от рисковете, поети от новия презастраховател, са ретроцедирани при водещи европейски презастрахователи. По този метод ползите на застрахованите лица са предпазени в още по-висока степен и това подсигурява още по-високо равнище на непоклатимост. Новопредприетите ограничения обезпечават още по-високо покритие на минималното финансово условие (МКИ) и финансовото условие за кредитоспособност (КИП) на Евроинс Румъния - двата основни индикатора, по които се дефинира дали един осигурител е постоянен и кредитоспособен.

 Ръководствата на Еврохолд и ЕИГ, както и екипът от интернационалните специалисти, с които двете компании се съветват, са уверени в правотата на досегашните дейности на мениджмънта на Евроинс Румъния и нямат никакво подозрение, че съществуващите до момента презастрахователни контракти покриват изцяло поетите от сдружението опасности. Поради тази причина и без значение от подписания нов квотен презастрахователен контракт, напъните по отстояване на валидността на оспорваните от чиновници на застрахователния контрол в Румъния досегашни презастрахователни контракти ще продължат. Също по този начин, остава и настояването за самостоятелен интернационален одит на положението на Евроинс Румъния преди и след тези спомагателни ограничения.

Ръководствата на Еврохолд и ЕИГ твърдят още един път, че Евроинс Румъния е в чудесно финансово положение и обслужва постоянно и в точния момент своите отговорности към клиенти. Очакванията са Евроинс Румъния да продължи да бъде един от водещите застрахователи на пазара. Мениджмънтът на двете компании се надява, че в бъдеще румънската компания няма да бъде още веднъж обект на офанзиви или дейности, които директно нарушават европейското законодателство. В умозаключение, управлението на Еврохолд изрича признателност за оказаната поддръжка на всички държавни органи, включително Министерство на финансите и финансовия регулатор в България. 

 

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР