Евроинс Иншурънс Груп (ЕИГ), част от Еврохолд България, подписа договор

...
Евроинс Иншурънс Груп (ЕИГ), част от Еврохолд България, подписа договор
Коментари Харесай

Евроинс продаде бизнеса си в Русия и Беларус

" Евроинс Иншурънс Груп " (ЕИГ), част от " Еврохолд България ", подписа контракт за продажбата на дъщерното си сдружение в Беларус и притежавания от групата дял в компания в Русия. Това оповестиха от компанията през уеб страницата на Фондовата борса.

Новият притежател на двете сдружения е съветска компания. От идната година ЕИГ към този момент няма да консолидира резултатите им в своя доклад. ЕИГ притежаваше 100 % от капитала на сдружението в Беларус и 48,61 на 100 от това в Русия. Бизнесът на ЕИГ в двете страни образува под едно на 100 от приходите на застрахователната група за 2022 година

" Продажбата на дяловете в двете компании е част от тактиката ни за фокусиране единствено върху основни пазари с положителни вероятности за напредък ", разяснява Кирил Бошов, ръководител на Управителния съвет на " Еврохолд ". ЕИГ резервира непроменени участията си в застрахователни компании в останалите страни от района, в които развива активност - Украйна и Грузия, написа още в съобщението   на компанията,  представено от  Българска телеграфна агенция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР