Еврохолд България АД ще защитава интересите на своите над 9

...
Еврохолд България АД ще защитава интересите на своите над 9
Коментари Харесай

Еврохолд оспори забраната на сделката с ЧЕЗ

Еврохолд България АД ще пази ползите на своите над 9 000 акционери след решението на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) за възбрана на договорката с ЧЕЗ Груп, следвайки своята отговорност пред тях и изпълнявайки своите отговорности.
Еврохолд внесе тъжба в Административен съд – София област. Чешката енергийна група предприе и административни ограничения против решението на българския регулатор, съобщи БГНЕС.

Еврохолд продължава осъществяването на оповестената през октомври тактика за основаване на мощна районна ютилити компания в границите на холдинга по модела на Евроинс Иншурънс Груп АД (EИГ), която е една от огромните застрахователни групи в Югоизточна Европа (ЮИЕ). Компанията резервира интереса си към придобивания в енергийния бранш в района и вижда в тях опция за диверсификация на портфолиото си.

Създаденият от Еврохолд енергиен ръб, който включва одобрени интернационалните и български енергийни специалисти, продължава да работи за реализация на тактиката за развиване на ютилити бизнеса на холдинга в ЮИЕ.

От компанията към този момент оповестиха, че имат подписан контракт за 335 млн. евро с ЧЕЗ – Прага. Парите за договорката ще бъдат обезпечени от две световни банки и личен капитал, а от холдинга обмислят да поканят представител на страната в борда на електроразределителното сдружение.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР