Евродепутатката от групата на Европейската обединена левица Клеър Дейли обвини

...
Евродепутатката от групата на Европейската обединена левица Клеър Дейли обвини
Коментари Харесай

Евродепутатка обявини еврокомисар Йоурова в зависимости от Борисов

Евродепутатката от групата на Европейската обединена левица К леър Дейли упрекна еврокомисаря за полезностите и прозрачността Вера Йоурова в зависимости с българския министър председател Бойко Борисов. Това стана по време на диспути в Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешен ред в Европейския парламент, на които Йоурова показа положението на Механизма за съдействие и инспекция за България и Румъния , заяви БНР.

Дейли сподели това в отговор на думите, че страната ни има добър прогрес в промените в правосъдната система, каквото беше заключението и в последния отчет по Механизма от предходната година.

" Шокирана съм от тона и наличието на Вашето изявление и считам, че то е в цялостен прорез с действителността в България . Ако Комисията счита, че там има добър прогрес през последните 13 години, мога единствено да направя заключението, че или сте необикновено некомпетентна, или сте напълно подчинена на ползите на Борисов поради връзките му с част от авторитетните групи в този парламент и Европейския съюз въобще ".

Еврокомисар Йоурова изрично отхвърли обвиняванията на Дейли, че е съизвършител на Борисов.

Не ме обиждайте по този метод. Върша работата си напълно почтено и обективно , съобщи Йоурова.

Тя заяви, че Комисията ще показа на 23-ти септември първите отчети за върховенството на закона по новия водоравен механизъм, който обгръща всички страни-членки. Еврокомисар Йоурова добави, че следва Съветът да вземе окончателното решение дали да бъде преустановен механизмът за съдействие и инспекция за България.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР