Евродепутатката от Европейската народна партия Роберта Мецола оттегли да бъде

...
Евродепутатката от Европейската народна партия Роберта Мецола оттегли да бъде
Коментари Харесай

Офанзива: Заляха европолитици с коментари, искат външна намеса в България

Евродепутатката от Европейската национална партия Роберта Мецола отдръпна да бъде записана и ролята на укриващия се Васил Божков в митингите. Текстът, който ѝ навлече гнева на протестърските отряди и „ Отровното трио “, гласеше, че „ прочут магнат на казина, туризъм и градежи, против който са повдигнати 18 обвинявания, финансира митингите “.

Малтийката беше подложена на масиран напън в профилите ѝ в обществените мрежи от наши сънародници, а „ Отровното трио “ даже взеха решение да я съдят за клюка. Кръстосаният огън докара до отдръпването на текста и пряк апел към нервните протестиращи да се успокоят.

„ Поемете въздух хора. Групата на ЕНП в никакъв случай не е казвала или възнамерявала да твърди, че всички протестиращи в България са платени. Въпреки това осъзнаваме, че въпросната корекция се пояснява неверно и по тази причина я отдръпваме “, написа в следобедните часове Мецола.

И този и пост не беше пощаден от проведена протестърска акция, като под него се споделят колажи на Борисов, Вебер и чекмеджета, а българи я упрекват, че е защитничка на мафията.



„ Трудно е да си поемем мирис, когато корумпираната страна ни е стъпила на врата “, оплаква се да вземем за пример Чавдар Влъчков – костюмиран млад мъж, за който инспекцията демонстрира, че е член на изпълнителния съвет на „ Да, България “ в Брюксел.

„ Благодаря ти скъпа, че подкрепяш българската мафия. Много обич от България “, написа Тодор Башов.

„ Бебче, русото не е на мода. Обнови си косата “, подлага на критика визията ѝ Тошко Велчев – още един профил, гордо развял българския байрак.

„ Ти си позор, просто помни това “, споделя на Мецола потребителят „ Мац-писи-писи “.

„ Радваме се, че в границите на 1 час евродепутатът Роберта Мецола от ЕНП направи елементарен избор сред правосъдната зала, в която щяхме да я изпратим и привързаността ѝ към върхушката от ГЕРБ “, похвалиха се с успеха и „ Отровното трио “.

Стотици партийни опозиционни деятели през целия ден вършат и масиран опит да внесат дезинформация в Туитър по проблема с Васил Божков и митингите, потвърждавайки че е подведена с подправена вест. Това принуждава евродепутатката да подчертае, че в действителност е добре осведомена с проблема, записа на Божков и следствието, водено от родната прокуратура.

„ Не слагаме под подозрение настоящото следствие, водено от прокуратурата, само че не желаем да оставяме малки врати за тълкования, че всички български протестиращи са платени “, акцентира Мецола.

Малтийката не е първият европолитик, чиито профили в обществените мрежи са подложени на „ вандалски “ офанзиви, включващи оплюване и апели за интернационална интервенция в България под всеки негов пост. Това е прийом, с който към този момент се срещнаха по сложния метод политици от ранга на водача на групата на ЕНП в Екологичен потенциал Манфред Вебер и президентът на ЕНП Доналд Туск.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР