Евродепутатите ще преразгледат правилата за временен граничен контрол в Шенгенското

...
Евродепутатите ще преразгледат правилата за временен граничен контрол в Шенгенското
Коментари Харесай

Шенген: гласуване за разширяването му, дебат за това как да се гарантира правилното му функциониране

Евродепутатите ще преразгледат разпоредбите за краткотраен граничен надзор в Шенгенското пространство за свободно придвижване и ще одобряват резолюция по отношение на участието на България и Румъния.

Във вторник следобяд членовете на Екологичен потенциал ще обсъдят със Съвета и Комисията контрола по вътрешните граници в границите на Шенгенското пространство за свободно придвижване, след решение на Съда на Европейски Съюз. През април Съдът постанови, че граничен надзор заради съществени закани може да бъде открит за период до шест месеца и може да бъде продължен единствено при пораждане на нова опасност, в случай че не са налице изключителни условия, които излагат на риск цялостното действие на Шенгенското пространство. Очаква се евродепутатите да призоват органите на страните членки да съблюдават настоящите правила на Шенгенското пространство за свободно придвижване, което за мнозина е едно от главните достижения на интеграцията в Европейски Съюз.

В четвъртък по обяд пленарната зала ще гласоподава резолюция по отношение на присъединението на България и Румъния към Шенген, с което ще се обобщят причините, изказани по време на дебата в пленарната зала на 5 октомври. Мнозинството от членовете на Екологичен потенциал приканиха страните членки да признаят, че България и Румъния дават отговор на критериите за Шенген и би трябвало да бъдат признати в зоната за свободно пътешестване допустимо най-скоро.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР