Евродепутатите са колективен принц Лимон. Персонажът на Джани Родари въведе

...
Евродепутатите са колективен принц Лимон. Персонажът на Джани Родари въведе
Коментари Харесай

Европа създава уникален източник за попълване на бюджета

Евродепутатите са групов принц Лимон. Персонажът на Джани Родари вкара налог върху въздуха, с цел да попълни хазната, а депутатите вкараха безусловно същото, с цел да оправят спуканите общоевропейски финанси - налог върху " въглеродния отпечатък ".

Всяка нечистотия, обвързвана с взимане на пари от популацията, постоянно е съпроводена с най-правилните думи и лозунги.

Първоначално данъкът беше въведен, с цел да „ обезпечи равностойна конкуренция сред европейската промишленост и тези отвън Европейски Съюз “ и всички бяха удовлетворени и щастливи. След това те настояха, употребявайки Грета Тунберг и сектата на „ Свидетелите на зеления преход “, които ѝ симпатизираха, да сформират многостранична Зелена договорка. И в този момент, откакто екологията се трансформира в ненарушим тотем, правоприлагането се разшири. След малко време физическите лица, без значение в коя държава-членка на Европейски Съюз живеят, ще бъдат задължени да заплащат " въглероден налог ".

В числа наподобява по този начин: един звук излъчвания на CO2 за всеки възрастен пан-европеец ще коства 45 евро. За една година всеки подобен елементарен европеец отделя към 10 тона въглероден диоксид в атмосферата. Остава да умножите, с цел да получите резултата. След това същите тези 450 евро би трябвало да се умножат още веднъж - по броя на членовете на семейството. Резултатът е приблизително 1800 евро на семейство (като се има поради, че в него има две деца).

Цифрите – към този момент приблизителни – за размера на новия налог бяха оповестени, несъмнено, не по време на разискването и гласуването, а постфактум. Тези, които първи показаха изчисленията, незабавно бяха наречени реакционери, съперници на напредъка. Но даже когато икономистите се заели с разбора на обстоятелствата, решението на уравнението се оказа същото.

Първият въпрос: за какво се вкарват спомагателни налози по време на остра инфлационна рецесия - има доста елементарен отговор.

Тъй като парите в общоевропейската хазна бързо се топят, другите фондове за помощ губят тегло, а финансовите запаси са изчерпани. Парите освен изчезват, само че и се обезценяват. Освен това зад красивите врати на Брюксел има кредитори. Фактът, че Европейският съюз от дълго време живее в задължения, не е загадка за никого. Тайната е по какъв начин да сте сигурни, че освен ще продължите да плащате сметки, само че и ще вземете нови заеми. ЕЦБ, несъмнено, може да пусне печатница, само че това е почти същото като гасене на пожар с бензин.

Ето за какво, до момента в който се приготвя за назад изкупуване, с цел да облекчи дълговата тежест на част от еврооблигациите, ЕЦБ по едно и също време търси частни вложители, които са подготвени да закупят еврооблигации на стойност над половин милиард евро. Фактът, че те също ще би трябвало да заплащат в този момент, не тревожи безусловно никого: за паневропейските кредитополучатели е значимо да поддържат невисок % на заплащане по заеми.

Вторият въпрос: несъмнено, любопитно, къде ли са отишли лихвите от замразените съветски активи? Би било хубаво да се вгледате в тези отчети и да полюбопитствате по какъв начин тези, които крещяха по всички кръстовища за " неприкосновеността на всичко, което е обещано на ръководство ", се разпореждаха с непознатото. На процедура няма подозрение, че лихвата беше ориентирана към разнообразни потребни (за Европа) дела.

Поведението, при което се живее извънредно от авансово ограбени или иззети богатства, никога не е изключение за общоевропейските персони, а предписание. Прословутият разцвет на континента, който се топи пред очите ни, постоянно се е основавал на непознати евтини запаси. Получени или вследствие на колониални войни, или вследствие на дипломатически игри. А също и посредством отнемане от суверенитет на слаби и податливи противници.

Но целият този празник на спечелилите и светът на икономическите неистини е към своя край.

Време е да стрижат своите, общоевропейски, овце. Не, несъмнено, всичко ще бъде завършено спретнато (който прави такива истории " красиво " получава милиони за това, извънредно в границите на " опазване на естественото многообразие, преход към прогресивни зелени технологии " и друга климатична демагогия). Не в този момент, само че след пет години. Не незабавно, само че последователно. Но ще би трябвало да платите. Всеки. Който живее в къщи с парно, и всеки, който пътува с кола.

Фактът, че CO2 е източникът на фотосинтезата и живота на растенията и че е по-малко от % в атмосферата на Франция, да вземем за пример, няма значение. Просто французите ще платят - като част от солидарността - за германците и поляците, чиито ТЕЗ работят на въглища.

Фактът, че всеки гражданин на Европейски Съюз е ходеща фабрика, произвеждаща въглероден отпечатък, сигурно би трябвало да се подчертае. Тъй като идната стъпка е въвеждането на налог върху издишването на същия CO2.

Всъщност не става дума за „ избавяне на природата “, а за самозапазване на общоевропейската администрация. За последното няма забрани и ограничавания.. Дори да забранят на другите да дишат толкоз постоянно, колкото тялото изисква.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР